Header Ads

Header ADS

ΔΗΜΑΡΧΟΣ:Η τουριστική ανάπτυξη απαιτεί ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ υποδομές και όχι μόνο ένα αεροδρόμιο



Η τουριστική ανάπτυξη απαιτεί ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ υποδομές και όχι μόνο ένα αεροδρόμιο

Διαβάζοντας την υποκριτική ανακοίνωση της παράταξης «ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ» για το ζήτημα του Αεροδρομίου, με αφορμή τη συνάντηση του Συλλόγου Καταλυμάτων CERIGO με τον Διοικητή της ΥΠΑ κ. Δριτσάκο, δεν μπορώ να αποφύγω τον σχολιασμό.
Καταρχήν συγχαίρω τη διοίκηση του CERIGO για την πρωτοβουλία αυτή, διότι αυτός είναι ο ρόλος τέτοιων σχημάτων, να συμβάλουν θετικά σε κάθε αναπτυξιακό έργο. Από την άλλη πλευρά, όμως, το ρεσιτάλ υποκρισίας της παράταξης «ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ» περισσεύει, καθώς θα υπενθυμίσω ότι η εν λόγω παράταξη ΑΠΟΥΣΙΑΣΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ από την σπουδαιότερη και σημαντικότερη συνεδρίαση του ΔΣ, την συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου μας. Και τώρα επιχειρεί να καπελώσει την πρωτοβουλία του CERIGO για να ασκήσει φτηνή αντιπολίτευση, αντιλαμβανόμενη τα τεράστια πολιτικά της αδιέξοδα, που πλέον είναι εμφανή σε όλους.
Οι Κυθήριοι, όμως, γνωρίζουν ότι η μείζων μειοψηφία:
ΔΕΝ έφερε καμία πρόταση αναπτυξιακού έργου.
ΔΕΝ εξέφρασε καμία άποψη για τον Προϋπολογισμό και ΔΕΝ συμμετείχε στην ψήφισή του.
ΔΕΝ μας είπε συγκεκριμένες αναπτυξιακές προτεραιότητες.
ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ…
Αγκιστρωμένη στο όντως σοβαρό ζήτημα του Αεροδρομίου το οποίο χωρίς επιτυχία εργαλειοποιεί, προσπαθεί να μας πείσει ότι τάχα ενδιαφέρεται για τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα, την ίδια στιγμή που είτε καταγγέλλει τα δημοτικά έργα ως δήθεν παράνομα (με τα σχετικά πορίσματα των Αρχών να τη διαψεύδουν), είτε επιλέγει να απουσιάζει από τη συζήτηση του Προϋπολογισμού που έχει κάθε δυνατότητα να φέρει συγκεκριμένες προτάσεις, κοστολογημένες και αιτιολογημένες, για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Ευτυχώς, όμως, «τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα».
Διότι, η τουριστική και γενικότερη ανάπτυξη του νησιού μας, δεν επιτυγχάνεται αποκλειστικά με τα έργα στο Αεροδρόμιο, αλλά απαιτεί ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ υποδομές, ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την αύξηση της επισκεψιμότητας και τη διεύρυνση της σεζόν, που τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Και στο ζήτημα των συνολικών υποδομών ΔΕΝ υποχωρούμε, είμαστε απόλυτοι.
Έργα ύδρευσης, οδοποιίας, φωτισμού, διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων, μεγάλες αναπλάσεις κ.λπ. είναι αυτά που συνθέτουν τις υποδομές που οφείλει να έχει ένα νησί για να μιλάει για τουριστική ανάπτυξη. Διότι, τί νόημα έχει να προσγειώνονται 20 charter την ημέρα στα Κύθηρα, εάν π.χ. δεν έχουμε επάρκεια νερού ή διαχείριση απορριμμάτων ή δίκτυα αποχέτευσης; Μπορείτε να φανταστείτε το μέγεθος του boomerang που ακολουθεί τέτοιες πρακτικές;
Η δική μας Δημοτική Αρχή έλυσε το ζήτημα των σκουπιδιών, έκανε και κάνει μεγάλα έργα οδοποιίας και ύδρευσης, λύνει το πρόβλημα των λυμάτων ιεραρχώντας τις ανάγκες, φέρνοντας μεγάλες χρηματοδοτήσεις στην ψήφιση των οποίων η Αντιπολίτευση ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ επικαλούμενη φαιδρές δικαιολογίες. Η δική μας Δημοτική Αρχή έχει το απόλυτο ρεκόρ δημοπρασιών σταθερά εδώ και χρόνια σε όλη την Π.Ε. Νήσων, για έργα που σχετίζονται άμεσα με την τουριστική ανάπτυξη.
Για το Αεροδρόμιο: τόσο η ΥΠΑ όσο και η Περιφέρεια έχουν λάβει από το Δήμο ΠΛΗΡΕΣΤΑΤΗ και ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ενημέρωση για το ζήτημα με σειρά επισήμων επιστολών, ενώ προσωπικά ενημέρωσα τον Διοικητή της ΥΠΑ κ. Δριτσάκο μαζί με τον πρώην Αερολιμενάρχη κ. Παϊζάνο, κατά την επίσκεψή του στα Κύθηρα το Σεπτέμβριο του 2021 με αφορμή τα 50 χρόνια του Αεροδρομίου. Οι επιστολές είναι στη διάθεση του καθενός.
Μοναδική, ωστόσο, λύση για το Αεροδρόμιο είναι αφενός η ιδιωτικοποίησή του, για την οποία η Δημοτική μας Αρχή είναι θετική, αφετέρου η ένταξη των έργων αναβάθμισής του στο Ταμείο Ανάκαμψης, για την οποία έχουμε εργαστεί πολύ τον τελευταίο χρόνο και σύντομα θα υπάρξουν σχετικές εξελίξεις.
Τέλος, συμβουλεύω τους συναδέλφους της μειοψηφίας να μην δείχνουν τόσο εμφανώς την αγωνία τους για τις επικείμενες εκλογές στα Δελτία Τύπου που εκδίδουν, γιατί στο τέλος ο κόσμος θα πιστέψει ότι αυτό είναι το μεγαλύτερό τους πρόβλημα και όχι το Αεροδρόμιο: οι Εκλογές! Και ο νοών νοείτω…





1 σχόλιο:

Από το Blogger.