Header Ads

Header ADS

Νέες αυστηρές ποινές του ΚΟΚ σε σ/ν του υπ. Μεταφορών



Σε παρεμβάσεις στις μεταφορές με ένα σχέδιο νόμου που περιλαμβάνει 65 άρθρα σε 45 σελίδες, και βρίσκεται από χθες σε δημόσια διαβούλευση, προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει ρυθμίσεις για άδειες ταξί και επιδοτήσεις των ΚΤΕΛ, αλλαγές στη λειτουργία των εταιρειών οδικής βοήθειας, αυστηροποίηση προστίμων για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), αλλά και επιδόματα των υπαλλήλων του ΟΑΣΑ.

Ειδικά για τον ΚΟΚ αναφέρεται πως «σε περίπτωση διάπραξης των παραβάσεων που συνδέονται με την κατανάλωση αλκοόλ, των παραβάσεων της πινακίδας Ρ2 και του ερυθρού σηματοδότη, των παραβάσεων που συνδέονται με την επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμού, ανταγωνισμού ή την τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και των παραβάσεων των διατάξεων με τις οποίες ορίζεται ο τρόπος προσπέρασης οχημάτων για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για πέντε (5) έτη και ο παραβάτης υποχρεούται σε εκπαίδευση και εξέταση για την επαναχορήγησή της…».

Τέλος, επιδιώκεται να επιλυθεί το ζήτημα που απασχολεί τον κλάδο των σχολών οδηγών που αφορά την παροχή περισσότερων υπηρεσιών, όπως οι διεκπεραιώσεις στους χώρους λειτουργίας τους.

dimotikiagoratislakonias.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.