Header Ads

Header ADS

Σχετικά με την ειρωνική ανάρτηση της κας Βλάχου για το Πνευματικό Κέντρο Συκιάς

 


Εκ κακού κόρακος κακόν ωόν

Το 2011 στην αρχή της δημοτικής μας θητείας, στη θέση του πνευματικού κέντρου της Συκιάς υπήρχαν μόνο οι σκουριασμένες κολόνες του υπογείου που κατασκευάσθηκαν τη δεκαετία του 1990, χωρίς την πλάκα οροφής όπως φαίνεται από τη φωτογραφία.



Ο Δήμος θεωρώντας ότι αξίζει στη Συκιά η προσπάθεια για τη συνέχιση της δημιουργίας Πνευματικού Κέντρου και παρά το πολύ μεγάλο ποσό που απαιτείτο για να ολοκληρωθεί, όταν το επέτρεψαν οι συνθήκες το 2017, εκτέλεσε έργο διαθέτοντας 67.804,00 € από πόρους του Δήμου. Έγινε ενίσχυση στις κολόνες του υπογείου και κατασκευάσθηκε το δάπεδο και η οροφή του υπογείου.

Για τη συνέχιση του κτιρίου, εντάξαμε το έργο στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με προϋπολογισμό 280.990,00 € με προβλεπόμενες εργασίες ολοκλήρωσης φέροντος οργανισμού (ισογείου), τοιχοποιία, επιχρίσματα, κατασκευή στέγης, ηλεκτρομηχανολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις κ.λ.π.

Η καθυστέρηση της ολοκλήρωσής του δεν οφείλεται στο Δήμο, αλλά στον τρόπο πληρωμής του έργου από το Υπουργείο. Κάποιος όμως που στη ζωή του δεν έχει βάλει ούτε μία πέτρα πάνω στην άλλη, δεν γνωρίζει τι αστάθμητοι παράγοντες μπορεί να προκύψουν, ειδικά στα δημοτικά έργα.

Και βέβαια ουδέποτε πληρώθηκε η οροφή του υπογείου δύο φορές όπως αθλίως αναφέρει η γράφουσα, αφού εύκολα μπορούσε να το διαπιστώσει ρωτώντας την Τεχνική Υπηρεσία.

Όμως η συγκεκριμένη δεν είναι η πρώτη φορά που ασχημονεί, αφού και στην αρχή της θητείας της, όταν γινόταν επανασπορά του γηπέδου των Μολάων αν και γεωπόνος, έκανε ολόκληρη εισήγηση, θεωρώντας ότι καταστρέψαμε το γήπεδο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

----------------------------------------------------------------------------------------

Δείτε εδώ τις αναρτήσεις της κ.Βλάχου

Γιατί ο δήμαρχος Μονεμβασίας χάνει τη μνήμη του κάθε χρόνο στην βασιλόπιτα της Συκιάς;
-------------------------------------------------------------------------------
Έχει κολλήσει πλέον η βελόνα δια στόματος δημάρχου να ακούμε κάθε χρόνο επ’ ευκαιρίας της κοπής βασιλόπιτας του Συλλόγου Γυναικών Συκέας ότι, «Του χρόνου τέτοια μέρα, η εκδήλωσή σας θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο»!
Αναρωτιέμαι, ο ίδιος δεν ντρέπεται να παρίσταται και να επαναλαμβάνει την ίδια ψεύτικη ελπίδα; Ή μήπως έχει ξεχάσει ότι κάθε φορά εύχεται το ίδιο πράγμα;
Βέβαια φέτος υπάρχει μια πρόοδος, το κτήριο απέκτησε τοίχους αλλά δεν έχει παράθυρα και πόρτες και περιμένει με αγωνία να σταματήσουν να φταίνε «όλοι οι άλλοι» πλην του δημάρχου για να ενεργοποιηθούν εκ νέου οι εργασίες κατασκευής του!
Ίσως όμως για την αμνησία του δημάρχου σε σχέση με τις πολυετείς καθυστερήσεις να φταίει το γεγονός ότι το Πνευματικό Κέντρο Συκέας έχει αρχίσει να αποκτά τη μοίρα του γεφυριού της Άρτας αφού η δημοτική αρχή άγεται και φέρεται για την ολοκλήρωσή του από το έτος 2017, στη συνέχεια ακύρωσε την εκ νέου κατασκευή του εντάσσοντάς το σε κάποιο άλλο πρόγραμμα στο οποίο ως δια μαγείας, αναγραφόταν ότι θα κατασκευαστεί ΚΑΙ η οροφή του υπάρχοντος υπογείου, η οποία ΗΔΗ ΥΠΗΡΧΕ!
Αυτό λέτε να αποτελεί τυπογραφικό λάθος ή μήπως να συμπεράνουμε ότι η οροφή του «υπάρχοντος υπογείου» πληρώθηκε 2 φορές;
Άννα Βλάχου
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας
Γεωπόνος


Απάντηση στον απερχόμενο δήμαρχο για την απολογία του, σχετικά με τις πολυετείς καθυστερήσεις του δήμου για την κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου Συκιάς.
---------------------------------------------------------------------------------------
Απερχόμενε δήμαρχε,
«Λήθη των ιδίων κακών θρασύτητα γεννά»
Ο απερχόμενος δήμαρχος Μονεμβασίας, αναφερόμενος σε εμένα και προφανώς την οικογένειά μου με τη ρήση «Εκ κακού κόρακος κακόν ωόν», θεωρεί ότι έκανε κατόρθωμα. Για να μην εκτίθεται άσκοπα λοιπόν τον ενημερώνω ότι εγώ και όλα τα μέλη της οικογένειάς μου είναι άνθρωποι αυτοδημιούργητοι, με όνομα στην πιάτσα και λευκό ποινικό μητρώο. Επομένως λοιπόν τα περί κοράκων να τα απευθύνει στο «κοτέτσι» του όπου είναι μαζεμένοι πολλοί κορακο-κηφήνες.
Όλοι εμείς οι κάτοικοι αυτού του τόπου, πορευόμαστε με τα δικά μας χρήματα. Το θέμα είναι ότι και η δημοτική αρχή επίσης, πορεύεται με τα δικά μας χρήματα. Τουλάχιστον ας αποδεχθεί την κριτική μας και ας μην εκνευρίζεται.
Στην προσπάθειά του, μάλιστα, ο απερχόμενος δήμαρχος να βρει αιτιάσεις για να στηρίξει την υποσχεσιολογία του (αερολογία του) επί 12 συναπτά έτη, βρίθει θρασύτητας και αλαζονείας. Και επειδή προφανώς δεν κατάλαβε καν την αρχική μου τοποθέτηση, τον καλώ να εξηγήσει στους δημότες που μετά από λίγους μήνες θα έχει το θράσος να ζητήσει και την ψήφο τους, για ποιον λόγο δεδομένου ότι η ταράτσα του υπογείου στο προς κατασκευή Πνευματικό Κέντρο είχε κατασκευαστεί από το 2017 με δημοπρασία που έγινε (ΑΔΑ: ΩΘ8ΟΩΚ9-Α6Γ) και πληρώθηκε με χρήματα του δήμου (ΣΑΤΑ 41.406,95 €) τα οποία τα κατέβαλε ο δήμος στον εργολάβο (ΑΔΑ: 6592ΩΚ9-7ΜΥ,7ΞΗ6ΩΚ9-ΛΡΞ,Ω15ΚΩΚ9-ΝΥΩ) και μάλιστα σε εργολάβο με έδρα τη ΣΠΑΡΤΗ, σε τρείς δόσεις με τελευταία δόση τις 12/2/2018, για ποιον λόγο επανέλαβε τη διαδικασία δημοπράτησης του ΙΔΙΟΥ έργου στις 18-09-2020 με τίτλο {Κατασκευή οροφής υπάρχοντος υπογείου (ΑΑ 168/1996) και προσθήκη καθ ́ύψος ισογείου κτηρίου με χρήση πνευματικού κέντρου Συκέας} του Δήμου Μονεμβασίας. (ΑΔΑ: ΩΔΧΙΩΚ9-ΦΘΛ) και έχει πληρώσει έως αυτή τη στιγμή, γιατί σίγουρα θα δούμε πολλές πληρωμές ακόμα, άλλα 54.000 € (ΑΔΑ: 6ΔΒ3ΩΚ9-ΛΓΡ);
Ας γίνει επιτέλους κατανοητό από την απερχόμενη δημοτική αρχή ότι οι δυσκολίες χρηματοδότησης, (οι οποίες βαπτίζονται καθυστερήσεις) οφείλονται στον δήμο και όχι στο εκάστοτε Υπουργείο που το θυμούνται μόνο όταν συμφέρει.
Παρατηρώντας και το όψιμο ενδιαφέρον του για το Στάδιο Μολάων, τον καλώ να ανατρέξει στην από 22 Οκτωβρίου 2019, τοποθέτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο για να διαπιστώσει τους λόγους που ενώ είχε παραλάβει μια άριστη για εκείνη την εποχή αθλητική εγκατάσταση από τον πρώην Δήμο Μολάων, αυτός κατάφερε να το μετατρέψει σε «λίμνη με νούφαρα». Με αποτέλεσμα οι ομάδες της Δ.Ε ΜΟΛΑΩΝ να ξενιτευτούν σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις εντός & εκτός του Δήμου. Αλλοίμονο στους Μολάους και τα υπόλοιπα χωριά και πόλεις του Δήμου μας αν δεν υπήρχε η αξιωματική αντιπολίτευση ώστε να τον αναγκάσει να το διορθώσει!
Κλείνοντας, του τονίζω ότι δυστυχώς για αυτόν, γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει να χτίζεις γερές βάσεις, θεμέλια που θα κρατήσουν και θα μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος σε κάθε περίπτωση και πράγματι ο τρόπος που βάζω την μια πέτρα πάνω στην άλλη δεν με έχει οδηγήσει σε πλουτισμό αντίστοιχο του δικού του και των συνεργατών του.
Αφού όμως, χειροπιαστά πλέον ομολογείτε ότι δεν μπορείτε να προχωρήσετε τα έργα μακέτες με τα οποία έχετε κοροϊδέψει τον κόσμο, ήρθε η ώρα να αποσυρθείτε.
Ούτως ή άλλως, το λογικό θα ήταν μετά από την κατάντια που έχετε προκαλέσει στον Δήμο μας, να εύχεστε «να ανοίξει η γη να σας καταπιεί».
Άννα Βλάχου
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας
Γεωπόνος


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.