Header Ads

Header ADS

ΔΡΑΜΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ Σύσσωμη η λακωνική κοινότητα



ΔΡΑΜΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ

Σύσσωμη η λακωνική κοινότητα
Ανείπωτο το δράμα που εκτυλίσσεται στη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία, οικογενειακές ιστορίες και εικόνες, που έρχονται διαρκώς στο φως και μας σκίζουν την καρδιά.
Δύο ελληνικές αποστολές με στελέχη της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ, στη μεγαλύτερη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό την ομπρέλα της Ε.Ε.
Μαζική και συγκινητική όμως και η ανταπόκριση σύσσωμης της λακωνικής κοινότητας. Η τετραμελής αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας επιχειρεί εδώ και μέρες στην Αντιγιαμάν και δίνει μάχη ζωής, αψηφώντας κάθε κίνδυνο.
Το Τοπικό Τμήμα Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι όπως πάντα στις επάλξεις, συντονίζοντας τη διαδικασία συγκέντρωσης κάθε είδους βοήθειας τόσο από πολίτες, όσο και από το Δήμο Σπάρτης, με τον οποίο συνεργάζεται.
Άμεση και η αντίδραση και κινητοποίηση των Δήμων Ευρώτα, Ανατολικής Μάνης, Μονεμβασίας και Ελαφονήσου.
Αλλά και το θαύμα της Ζωής: Βρέφος 10 ημερών βγήκε ζωντανό μετά από 90 ώρες, δύο γυναίκες 70 και 55 ετών μετά από 122 ώρες.
Η Άγια (Aya), το όνομα της οποίας σημαίνει «θαύμα» στα αραβικά, συνδεόταν ακόμη με τη μαμά της με τον ομφάλιο λώρο, όταν εντοπίστηκε από τις ομάδες διάσωσης και ανασύρθηκε από τα ερείπια. Έχασε τους γονείς και τα 4 αδελφάκια της.
Ζωή και θάνατος. Μια απελπισμένη "φωνή" και ανάγκη για ζωή και ελπίδα ανάμεσα στα χαλάσματα της Ανατολής. Νεοκλής ΚρητικόςΓ Νεοκλής ΚρητικόςΒ Νεοκλής Κρητικός

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.