Header Ads

Header ADS

παπα-Παύλος Καλλίκας:ΕΝΑΣ «ΥΠΕΡΟΧΟΣ» ΑΓΩΝΑΣ



ΕΝΑΣ «ΥΠΕΡΟΧΟΣ» ΑΓΩΝΑΣ

Ο «αγώνας» των δασκάλων

του Δημοτικού Σχολείου Καρβουνάδας Κυθήρων


ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΜΑΣ"

Κάθε πραγματικά αγωνιστής γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα κριθεί για τον όποιο αγώνα του. Αλλιώς, «ας καθίσει στα αυγά του», όπως λέει και ο λαός μας.

Στις 15 Φεβρουαρίου ξημερώματα οι δασκάλες του εν λόγω Δημοτικού ανακοίνωσαν στην Διευθύντρια ότι θα απεργήσουν (αυτή είναι πληροφορία από την ίδια την Διευθύντρια, η οποία και τους είχε προτρέψει να ειδοποιήσουν τους γονείς, όποιες θα απεργήσουν).

Τα θετικά του «αγώνα» τους, που αναγνωρίζω:

1. Στερήθηκαν το μεροκάματο. Όπως το στερήθηκε και η δική μου πολυμελής οικογένεια, αφού για τον ίδιο λόγο απήργησε και η σύζυγός μου Ελένη Φιλιππάτου μουσικός.

2. ….

3. …. Αυτά!!!

Ποια τα αρνητικά του «αγώνα» τους:

1. Ταλαιπώρησαν και αναστάτωσαν παιδιά, γονείς, οδηγό λεωφορείων, συνοδό. Πανελλήνια … πρωτοτυπία!!! Ας ρωτήσει ο καλοδιάθετος αναγνώστης κάποιον εκπαιδευτικό στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αν ενημερώνει όταν πρόκειται να απεργήσει. Τότε θα πεισθεί για το τί ισχύει και ποιά ηθική (και όχι νομική) υποχρέωση υπάρχει. Μίλησα με 5 εκπαιδευτικούς από Πάτρα και Αθήνα. Η απάντηση: «εννοείται ότι ειδοποιήσαμε ότι θα απεργήσουμε, έχουμε να κάνουμε με μικρά παιδιά»!!!

2. Δεν ενημέρωσαν, ούτε προετοίμασαν τις προηγούμενες μέρες τους γονείς, ως σύλλογος για ποιό λόγο θα απεργήσει.

3. Δημοσίευσαν ένα ΞΕΝΟ κείμενο (και όχι δικό τους) το απόγευμα ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ μέρας, όταν οι συνάδελφοι και συναγωνιστές τους γυρίζαν κατάκοποι από τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας. Ας αναρωτηθεί ο αναγνώστης: θα μπορούσαν να κάνουν και αυτοί οι δάσκαλοι μας μια συμβολική ΠΟΡΕΙΑ; να αναρτήσουν ένα ΠΑΝΟ στα κάγκελα του σχολείου; Έχοντας δίπλα και τους γονείς, αντί να τους τιμωρούν και να τους έχουν απέναντί τους;

4. Το κείμενο που αναρτήθηκε ως ανακοίνωση και τιτλοφορήθηκε: «Απεργούμε» – Κείμενο των απεργών εκπαιδευτικών του Δημ .Σχολείου Χώρας – Καρβουνάδων στο KYTHERANEWS https://kythera.news/apergoyme-keimeno-ton-apergon-ekpaideytikon-dim-scholeioy-choras/ είναι ΑΛΙΕΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΛΛΟ σύλλογο. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΟΣ” https://www.apela.gr/article/143765/elate-mazi-mas-na-uperaspistoume-ta-sholeia-mas-kai-ta-paidia-mas.

Έλλειψη πρωτοτυπίας; Έλλειψη δημιουργικότητας; Έλλειψη από μεράκι και πόθο να γράψουνε οι ίδιοι και να βοηθήσουνε τους γονείς να καταλάβουν πόσο τους καίει το θέμα; Ένα θέμα για το οποίο ΘΕΛΗΣΑΝΕ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ να τους ταλαιπωρήσουνε το πρωί της 15ης , γιατί έτσι βλακωδώς θεωρήσανε ότι αγωνίζονται ενάντια στο σύστημα; Ας το κρίνει ο αναγνώστης.

5. Δεν έκαναν ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ από το ΞΕΝΟ κείμενο (και όχι το δικό τους όπως ψευδώς τιτλοφόρησαν), να αλλάξουν την τελευταία φράση «Στις 15 Φεβρουαρίου απεργούμε!», αφού όταν το ανήρτησαν, σχεδόν είχε περάσει η ημέρα της απεργίας (συγκεκριμένα οι συνάδελφοί τους στην Λακεδαίμονα το ανήρτησαν στις 13 Φεβρουαρίου, οπότε εκεί είχε βάση). Τα σχόλια δικά σας.

Και κάποια τελευταία ερωτήματα προς τον αναγνώστη.

1. Πόσο ηθικό, ώριμο, αγωνιστικό είναι να χτυπάς συναδέλφους σου, γονείς και παιδιά; Ίσως επειδή είναι εύκολοι στόχοι; Επειδή δεν μιλάνε; Ανέξοδα; Χωρίς, όπως νομίζουν, συνέπειες και κριτικές;

2. Πόσα ΚΟΤΣΙΑ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ θέλει να σηκώσεις το κεφάλι στους Προϊσταμένους σου; Να γράψεις κάτι προς το Υπουργείο σου, όταν μάλιστα υπάγεσαι σε αυτό και το υπηρετείς; (κάτι που πολλές φορές έχω κάνει) Να αντιδράσεις γραπτώς ως δάσκαλος; Ως σχολική μονάδα; Εδώ ούτε λόγος, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΚΕΨΗ. Πλάκα μας κάνεις; Αρνάκια και λεονταρισμοί.

Αυτός δυστυχώς, ήταν ο «ΥΠΕΡΟΧΟΣ» αγώνας των δασκάλων του Δημοτικού σχολείου Καρβουνάδας. Αν χρειασθεί θα επανέλθω.

παπα-Παύλος Καλλίκας

5 σχόλια:

  1. Παπά εσυ πότε λες να κάνεις απεργία; Άλλα βλέπεις εσύ εισαι από αυτούς που τους θέλει το σύστημα για να κοιμίζουν τα πρόβατά !!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχαχα !!! κάνε το κόπο να πατήσεις την λέξη παπα-Παύλος Καλλίκας στο google, και θα δείς πόσο τον θέλει το σύστημα και πόσ τους κοιμίζει. Απο ποιόν πλανήτη έρχεσαι;;; Καλό πάντως. Ευθυμήσαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι σχέση εχει το google με την μικρή κοινότητα των Κυθήρων που όπως αφερουν και οι πιο κάτω σχολιαστές ο παπας φέρεται σαν ο απόλυτος κριτής των παντων.

      Διαγραφή
  3. Πάντως, έχει μια φολκλορική νότα όλο αυτό εν έτει 2023! Η γνώριμη φιγούρα του αιώνια θυμωμένου κ αγανακτισμένου παπά κάπου στην Ελληνική επαρχία που ξεσπά με Ιερεμιάδες εναντίον των "ανώριμων κ ανεύθυνων" εκπαιδευτικών που δεν βλέπουν την μία κ μοναδική αλήθεια που είναι, φυσικά, η δική του έχει κάτι από παλιό καλό Ελληνικό κινηματογράφο. Εννοείται ότι το φίλα προσκείμενο "ποίμνιο" τέτοιων Δημοσίων Λειτουργών ευαρεστείται με τους μεντορές του. Προκαλεί, πάντως, αμηχανία η συχνότατη ενασχόληση του εν λόγω ιερέα με αφοριστικές δημοσιεύσεις σε τοπικά blog. Αμηχανία, διότι ο πολύτιμος χρόνος ενός ιερέως θα έπρεπε να αφιερώνεται σε πράξεις κ λόγους Αγάπης. Κατά τας Γραφάς πάντα.
    Καλή Αποκριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάτερ Παύλο. Απεργία έχει δικαίωμα να κάνει κάθε εργαζόμενος μέσω της συνδικαλιστικής οργάνωσης στην οποία ανήκει. Η απεργία δύναται να γίνει απροειδοποίητα. Αυτή είναι και η ουσία της απεργίας. Θα μπορούσε κάποιος να συμφωνήσει μαζί σας στο ότι σε ένα μικρό τόπο δεν χρειάζεται να προκληθεί αναστάτωση. Όμως δεν υφίσταται πλέον απεργία. Όσο για το αν οι γονείς ακολουθούσαν τους δασκάλους σε αυτή την απόφασή τους δεν είναι απόλυτο. Τώρα όμως έγινε. Και αντί σαν κληρικός και άνθρωπος του Θεού να συζητήσετε με τους δασκάλους αυτούς και να τους εξηγήσετε την κατάσταση που βρέθηκαν μερικοί γονείς, γράφετε στο διαδίκτυο,ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ και ΣΤΟΧΟΠΟΙΏΝΤΑΣ τους δασκάλους ανεβάζοντας τόνους σε ένα τόσο ασήμαντο γεγονός που γιγαντώνεαι με την παρέμβαση σας. Συμπερασματικά η θέση σας είναι να βοηθάτε τον λαό και όχι να τον σκανδαλίζετε και να τον κρίνετε τροφοδοτώντας αρνητικά την όλη κατάσταση. Στα μικρά μέρη όλοι χρειάζονται ο ένας τον άλλον. Ελπίζω την επόμενη φορά αν υπάρξει κάποιο παρόμοιο γεγονός, να κάνετε πράξη το έργο σας και να λυθούν όλα τα ζητήματα με ευλάβεια και ειρήνη. Με απόλυτο σεβασμό ως προς την θέση σας έγραψα την άποψη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.