Header Ads

Header ADS

Θεοδούλη Σπυριδάκου:Ντρέπεται και η ντροπή με τις αναρτήσεις του αντιδημάρχου Μονεμβασίας





--------------------------------------------------
Μη υπάρχοντος άλλου «έργου», ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας ανέτρεξε σε αναδημοσίευση φωτογραφίας με τον αείμνηστο Σαράντο Καργάκο ο οποίος απεβίωσε το 2019!
Ο Σαράντος Καργάκος ήταν Έλληνας Ιστορικός πολύ γνωστός για την αγάπη του προς την Πατρίδα, ο οποίος είχε ΑΜΙΣΘΙ αφιερώσει τη ζωή του στη Διδασκαλία τής Ελληνικής Ιστορίας. Είχε μάλιστα, επισκεφθεί την Ιστορική Πόλη της Μονεμβασίας πριν αρκετά χρόνια στα πλαίσια των Εκδηλώσεων της Απελευθέρωσης.
Τι θα έλεγε άραγε ο μεγάλος Ιστορικός αν ζούσε σήμερα και μάθαινε ότι τα χρήματα που έδωσε το Κράτος στον Δήμο Μονεμβασίας (360.000 Ευρώ) από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» - «Ελλάδα 1821-Ελλάδα 2021» με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, επενδύθηκαν κατόπιν εισήγησης της νυν δημοτικής αρχής, σε κάποια πεζοδρόμια στη Μονεμβασία, αμφιβόλου μάλιστα χρησιμότητας αφού προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα στους κατοίκους;
Μάλλον θα απογοητευόταν και θα ντρεπόταν πολύ γιατί ως Έλληνας Ιστορικός θα είχε στο μυαλό του δράσεις αμιγώς ιστορικές, σαν αυτές που έκαναν όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι της Χώρας ώστε η Αξία της Ελληνικής Επανάστασης να αποτυπωθεί στα «πάγια» του Δήμου μας στο διηνεκές και να περάσει από γενιά σε γενιά.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι σε αντίθεση με τις «πεζοδρομιακές» επιλογές της νυν δημοτικής αρχής:
 Ο Δήμος Τρικκαίων χρηματοδοτήθηκε με 1.821.000 Ευρώ για το Έργο «Μικρή Επανάσταση στην εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο…», με ωφελούμενες ΟΛΕΣ τις Εκπαιδευτικές Κοινότητες του Δήμου.
 Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά στην Ήπειρο χρηματοδοτήθηκε με 3.662.096 Ευρώ για το Έργο «Ανάπλαση νταμαριού ΠΕΤΑ και κατασκευή υπαίθριου θεάτρου και δράσεις ανάδειξης της ιστορίας του Δήμου.
 Ο Δήμος Λαρισσαίων χρηματοδοτήθηκε με 500.000 Ευρώ για το Έργο «Ανάπλαση παλαιού δημοτικού κοιμητηρίου Λάρισας σε πάρκο "Μνήμης και Ιστορίας της πόλης"».
 Ο Δήμος Αμαρουσίου χρηματοδοτήθηκε με 258.837 Ευρώ για το Έργο «Ανάδειξη των πτυχών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, μέσα από τις παραστάσεις του Καραγκιόζη, με αξιοποίηση εφαρμογών ΤΠΕ και Νέων Τεχνολογιών AR & VR, για ενίσχυση της βιωματικής εμπειρίας και μάθησης των επισκεπτών στο μουσείο θεάτρου σκιών Δήμου Αμαρουσίου "Ευγένιος Σπαθάρης"».
 Ο Δήμος Κηφισιάς χρηματοδοτήθηκε με 158.658 Ευρώ για το Έργο «Δημιουργία εκθεσιακού χώρου ιστορίας, μνήμης και βιωματικής εκπαίδευσης για την ανάδειξη της συνεισφοράς των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821 και του πολιτιστικού αποθέματος του Κ.Ε.Μ.Μ.Ε. από την περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής μέχρι σήμερα, με χρήση προηγμένων ψηφιακών εφαρμογών και διαδραστικών τεχνολογιών».
 Ο Δήμος Τρίπολης χρηματοδοτήθηκε με 305.709 Ευρώ για το Έργο «Αναβάθμιση του πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου Τρίπολης με την χρήση σύγχρονων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών: Δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης σε συνδυασμό με την δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Πόλης της Τρίπολης».
 Ο Δήμος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας χρηματοδοτήθηκε με 230.764 Ευρώ για το Έργο «Δημιουργία "ιστορικής διαδρομής" στην Ηρωική πόλη της Νάουσας».
 Ο Δήμος Κορυδαλλού χρηματοδοτήθηκε με 250.480 Ευρώ για το Έργο «Το 2021 ως πυλώνας προαγωγής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
 Ο Δήμος Λεβαδέων χρηματοδοτήθηκε με 1.196.650 Ευρώ για το Έργο «Ανάδειξη ιστορικού χώρου Αγ. Παρασκευής και οδού πρόσβασης».
 Ο Δήμος Αμοργού χρηματοδοτήθηκε με 619.426 Ευρώ για το Έργο «Μετατροπή του παλαιού Σχολαρχείου Αμοργού σε Δημοτική Βιβλιοθήκη».
 Η πιο «τρυφερή» χρηματοδότηση προς τον Νησιωτικό Δήμο Αγίου Ευστρατίου με μόλις 270 κατοίκους στα Βορειότερα σύνορα στο Αιγαίο με ποσό 61.923 Ευρώ για το Έργο «Πες μου Παππού την Ιστορία σου…»..
Και δεκάδες άλλοι Δήμοι.
Η δημοτική αρχή επέλεξε βέβαια την «τσιμεντοποίηση», τρανή απόδειξη του γεγονότος ότι είναι συστηματικά ανέτοιμη να ανταποκριθεί στις ποιοτικές προκλήσεις της εποχής μας.
Συνιστώ λοιπόν, στο εν λόγω αντιδήμαρχο να αρκεστεί για το μικρό διάστημα που του απομένει μέχρι τις δημοτικές εκλογές, στις μοναδικές δράσεις που είναι πράγματι αποτελεσματικός και τις υλοποιεί με απόλυτη επιτυχία, όπως αυτή που είχε με υπερηφάνεια επίσης προβάλει διαδικτυακά, δηλαδή, την οριοθέτηση του γερανού που βρίσκεται στο εγκαταλειμμένο εμπορικό κέντρο τής Μονεμβασίας από κάθετα σε οριζόντια.

Θεοδούλη Σπυριδάκου
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας



Δείτε την ανάρτηση του κυρίου Αντιδημάρχου 




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.