Header Ads

Header ADS

ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ



ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ

ΤΟΥ Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Για κάποιους συνανθρώπους μας η ανθρώπινη ζωή αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα. Για κάποιους άλλους είναι μια αδιαμφισβήτητη αξία και η υπεράσπισή της γίνεται αυτοσκοπός. Άλλοι πάλι θεωρούν τη ζωή δεδομένη και λησμονούν κάθε πιθανό κίνδυνο που την απειλεί. Όλοι όμως θα έπρεπε να θεωρούμε την ανθρώπινη ζωή ως κάτι ζητούμενο, ρευστό, που χρειάζεται προστασία, διασφάλιση, που πρέπει να τυγχάνει της δέουσας μέριμνας, ιδιαίτερα εκείνων που καλούνται και μπορούν να την διαφυλάξουν και να την προστατεύσουν.
Στο άκουσμα της σειρήνας ενός ασθενοφόρου μας κυριεύει πρωτίστως η ανησυχία κι έπειτα έρχεται ο φόβος να φωλιάσει στην ψυχή μας και να αφυπνίσει ένα άλλο συναίσθημα, που εμείς, οι κάτοικοι αυτής της όμορφης αλλά απομακρυσμένης και απομονωμένης περιοχής, νιώθουμε έντονα, το συναίσθημα της ανασφάλειας. Σκεφτήκαμε άραγε ποτέ την άλλη πλευρά, τη θετική εκδοχή, αυτή που δηλώνει ολοκάθαρα ο ήχος της σειρήνας ενός ασθενοφόρου; Συνειδητοποιήσαμε ότι εκείνη τη στιγμή δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία σε έναν συντοπίτη μας, μια ευκαιρία ζωής; Θεωρώ πως όχι, τουλάχιστον όχι ως πρώτη σκέψη.
Για εμάς όμως και τον όμορφο τόπο μας, η ύπαρξη ενός πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου δεν ήταν πάντα δεδομένη. Κατά το παρελθόν έγιναν πολλές προσπάθειες, άκαρπες οι περισσότερες. Οι όποιες αποτυχίες όμως δεν μας πτόησαν, αντίθετα μας πείσμωσαν, για να παλέψουμε ακόμη περισσότερο, να διεκδικήσουμε με μεγαλύτερο σθένος ένα νέο ασθενοφόρο και να συρρικνώσουμε με την απόκτησή του τους φόβους και τις ανασφάλειες, όχι μόνο των συμπολιτών μας, αλλά και τις δικές μας, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της μονάδας μας. Η μακρινή απόσταση της περιοχής μας από τα νοσοκομεία του νομού δεν μπορεί να μικρύνει. Η πρόσβαση σε αυτά όμως υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες αποτελούσε και αποτελεί για εμάς όχι απλώς προτεραιότητα, αλλά πρωταρχικό χρέος.
Και να που έφτασε η στιγμή να χαρούμε όλοι μαζί για την απόκτηση όχι ενός, αλλά δύο νέων, πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων. Η σημερινή μέρα είναι για εμάς ημέρα γιορτής, αισιοδοξίας, ανακούφισης, ανάδειξης και υπηρέτησης της πιο σημαντικής αξίας, του πιο ουσιαστικού δικαιώματος, της ανθρώπινης ζωής.
Από καρδιάς θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα από όλα τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη μας και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους μας για την παρουσία τους στη σημερινή γιορτή μας και όλους εσάς που παρευρίσκεστε σήμερα εδώ σε αυτό το σημαντικό γεγονός για το κέντρο υγείας και για την περιοχή μας.
Ευχαριστώ θερμά τους δωρητές μας για τις πολύτιμες προσφορές ζωής
-Τον Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ κ. Μανούσο Μανουσάκη και τις κυρίες Δέσποινα Μεσίτου, Ειρήνη Τσέβη και Ιωάννα Ανδριοπούλου γιατί αφουγκράστηκαν με ενσυναίσθηση το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε και ανταποκρίθηκαν με την γενναιόδωρη προσφορά του τελειότερου ασθενοφόρου που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.
-τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα και τους συνεργάτες του για την ολοκλήρωση με επιτυχία την από το 2015 απόφαση της περιφέρειας Πελοποννήσου να αναβαθμίσει τα κέντρα υγείας της με σύγχρονα ασθενοφόρα.
-τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη και τις υπηρεσίες της που με άψογο τρόπο διαχειρίστηκαν τις δύο αυτές τεράστιες δωρεές.
-τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου για τη σημαντική συμβολή του στη διεκπεραίωση της διαδικασίας απόκτησης των ασθενοφόρων μας.
-τον Δήμαρχο κ. Ηρακλή Τριχείλη, τους αντιδημάρχους κ. Χρήστο Πετράκη και Χαράλαμπο Κουτσονικολή, όλο το δημοτικό συμβούλιο και το προσωπικό του Δήμου μας, όχι μόνο για τη στήριξη της σημερινής γιορτής μας, αλλά και για την διαρκή υποστήριξή τους σε όλους τους τομείς.
Τέλος, ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν με τον δικό τους τρόπο στην πραγματοποίηση αυτού του ονείρου μας.
Το Κ.Υ. Νεάπολης στα 36 χρόνια λειτουργίας του ήταν και εξακολουθεί να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο προάσπισης της υγείας των δέκα χιλιάδων κατοίκων της περιοχής, των πολλαπλασίων τουριστών που την επισκέπτονται, των διερχομένων επισκεπτών προς τα Κύθηρα, αλλά και των επιβατών και των πληρωμάτων των πλοίων, περισσότερα των 300 το εικοσιτετράωρο, που διέρχονται από την περιοχή που αποτελεί έναν από τους πολυσύχναστους διαύλους της Μεσογείου.
Τελειώνοντας, να τονίσω πως με την απόκτηση αυτών των ασθενοφόρων ενισχύεται το δύσκολο έργο των γιατρών, νοσηλευτών, διασωστών και οδηγών προς όφελος όλων των πολιτών και να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας αυτές τις δύσκολες εποχές αξιοποιώντας στο έπακρο αυτά τα σημαντικά εργαλεία που μας προσφέρθηκαν.
ΓιάννηςΜιχαλέτος
Διευθυντής Κ. Υ. Νεάπολης

1 σχόλιο:

  1. Εμεις ευχαριστουμε εσενα Γιαννη, για τα χρονια της προσφορας σου στη Νεαπολη.S.T.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.