Header Ads

Header ADS

Θέλετε να φέρετε τους Μολαΐτες στα Παπαδιάνικα;

 


Θέλετε να φέρετε τους Μολαΐτες στα Παπαδιάνικα;


Με αυτά τα λόγια, η δημοτική αρχή, άγεται και φέρεται τις τελευταίες μέρες στα Παπαδιάνικα και απειλεί όσους κατοίκους πάτησαν «λάικ» στην ανάρτησή μου για την επιδότηση του Πάρνωνα A.E. προς το Porto Grana και επαίρεται για μηνύσεις εναντίον μου και άλλα τραγελαφικά.
Μάλιστα, μία εκ των επιτιθέμενων, επιχειρηματολόγησε ως εξής: «Έμαθε ο δήμαρχος ότι πάτησες «λάικ» στη Θεοδούλη και δεν το πίστευε. Του το είπαν στην πλατεία και ήθελε να το δει με τα μάτια του για να το πιστέψει!».
Πρόκειται λοιπόν για έναν δήμαρχο που έχει ποινικοποιήσει το «λάικ», κρίνει τους κατοίκους μέσω διαδικτύου και που μείζον θέμα του είναι να ενημερώνεται στην πλατεία για το facebook. Όλα τα άλλα ζητήματα των Δημοτών τα έχει λύσει.
Για όσους τους γνωρίζουμε καλά, καμία εντύπωση δεν προκαλεί αυτή η τακτική. Άλλωστε, η προεκλογική εκστρατεία του επικεφαλής, στηρίχθηκε στην ρήση: «μην υπολογίζετε συγγένειες, μην υπολογίζετε φιλίες».
Επειδή, πιθανολογώ πως λόγω της μανίας της να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία σπέρνοντας τη διχόνοια, η δημοτική αρχή έχει ξεχάσει ότι υπάρχουν Παπαδιανικιώτες που έχουν Οικογένειες στους Μολάους και κατοικούν στους Μολάους, εμείς οι ίδιοι και τα παιδιά μας, φοιτήσαμε στο Λύκειο Μολάων και έχουμε δεσμούς φιλίας και σεβασμού (άγνωστες για αυτούς λέξεις;), με τους συμμαθητές μας από όλα τα Χωριά, να της θυμίσω και τα εξής:
- Τα Παπαδιάνικα ανέκαθεν φημίζονταν για τη φιλοξενία τους και για την πρότυπη συμπεριφορά των κατοίκων προς όλους τους επισκέπτες και φίλους τόσο στο Χωριό όσο και το επίνειό του, την Πλύτρα. Ακόμα και για ευρωπαίους τουρίστες, η Πλύτρα αποτελούσε κοιτίδα επισκεψιμότητας Γερμανών και Ιταλών, οι οποίοι έρχονταν και ξανάρχονταν γιατί γίνονταν ένα με τις οικογένειες των κατοίκων. Ανεξίτηλες παραμένουν οι μνήμες από τα Καλοκαίρια όλων από ολόκληρο τον νυν Δήμο Μονεμβασίας, τα μεσημέρια στην Πλαζ και τα βράδια στον Περίπατο, το Λιμάνι και την Ντίσκο. Και τους Χειμώνες, πλήθος κόσμου κυρίως από τον Ασωπό, τη Δαιμονιά και το Φοινίκι τιμούσαν το Χωριό μας στον Άη Δημήτρη και τις χαρές μας στα «ζωντανά» μας καφενεία και πανηγύρια.
- Κανένας Παπαδιανικιώτης δεν θα απειληθεί ή κινδυνεύσει όταν αυτοί που μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν, τοποθετηθούν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Αντιθέτως, το Χωριό επιτέλους θα ξαναπάρει τον δρόμο της προόδου με Ελευθερία και Ανεξαρτησία. Τα Δημοτικά Κτήρια θα παραδοθούν εκεί που ανήκουν, δηλαδή στους Δημότες και δεν θα αποτελούν τσιφλίκια του δημάρχου. Τα Παπαδιάνικα θα έχουν άξιους εκπροσώπους στο Δημοτικό Συμβούλιο για να στηρίξουν τα συμφέροντα του Χωριού και της Πλύτρας. Όμοια και όλα τα υπόλοιπα Χωριά και Πόλεις του Δήμου μας.
- Ο νέος Δήμαρχος θα σέβεται όλους τους κατοίκους τού Δήμου, τόσο ως προσωπικότητες όσο και ως Πολίτες με Ανθρώπινα και Συνταγματικά εξασφαλισμένα δικαιώματα.
Κλείνοντας, θέλω να πω ότι, επειδή έχω μεγαλώσει και έχω ζήσει στα Παπαδιάνικα, επιθυμώ να εκφράσω την αποστροφή μου σε αυτή την «αρρώστια», η οποία έχει οδηγήσει το Χωριό μου από 1ο σε τελευταίο και αρκετούς κατοίκους σε υποχείρια υπό τον φόβο της απειλής μιας «αγέλης» που δραστηριοποιείται με κανόνες «συμμορίας» και πιστεύει ότι θα καταφέρει με αυτόν τον τρόπο να διατηρηθεί στην εξουσία και να συνεχίσει να καταστρέφει!
Τα ψέματα τελείωσαν, κύριοι της δημοτικής αρχής και καλείστε να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα! Είστε υπόλογοι για τις πράξεις σας και για το γεγονός ότι η μακροχρόνια εξουσία, σας έχει «ποτίσει» με αδικαιολόγητα ένστικτα άκρατου νεοπλουτισμού και κακές πολιτικές τακτικές! Κυρίως όμως, πλέον δεν θα ανεχτούμε άλλο τέτοιες συμπεριφορές!
Το Χωριό καλείται να αντιδράσει στις απειλές σας και οι Παπαδιανικιώτες να ανατρέξουν στα αληθινά τους ένστικτα, αυτά της υπερηφάνειας και του φιλότιμου!
Έτσι, θα ανακάμψει το Χωριό μας καλύπτοντας το χαμένο έδαφος κι εμείς, οι κάτοικοί του, θα ξαναβρούμε τον εαυτό μας!
Θεοδούλη Σπυριδάκου
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.