Header Ads

Header ADS

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία



Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία είναι αφιερωμένη στην κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.
Είναι μία ημέρα κατά των διακρίσεων για τους συμπολίτες μας με αναπηρία, που δίνουν μία άνιση μάχη με τα προβλήματα της καθημερινότητας, σε ένα περιβάλλον που τους προβάλλει διαρκώς εμπόδια.
Ο βαθμός πολιτισμού μιας κοινωνίας, καθορίζεται από την αντιμετώπιση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
Ίσες ευκαιρίες στην παιδεία ,στην εργασία ,στο πολιτισμό είναι δυστυχώς και σήμερα ζητούμενα για τα άτομα με αναπηρία.
Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει έμπρακτα να δώσει όχι μόνο την καθημερινή μάχη για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία αλλά και να σταθεί αρωγός εκεί που το έχουν ανάγκη .
Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει και στην νέο ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 να χρηματοδοτεί τις Στέγες Υποστηριζόμενης διαβίωσης , καθώς και τον νέο θεσμό Προσωπικό Βοηθό ΑΜΕΑ που ξεκινά από το Υπουργείο Εργασίας .
Επίσης χρηματοδοτεί προνοιακές δομές σε όλη την Αττική.
Η δημιουργία του Αθλητικού Παραολυμπιακού Κέντρου Ραφήνας Πικερμίου προϋπολογισμού 36,171 εκ. ευρώ με χρηματοδότηση του ΠΕΠ Αττικής θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τους αθλητές με ΑΜΕΑ.
Σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ η συντονισμένη δράση , ο καλύτερος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συμπολιτών μας με αναπηρία με σεβασμό και ευαισθησία .
Η Στήριξη τους είναι δικαίωμα τους στη βάση της ισότητας και της αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.