Header Ads

Header ADS

Έπιασε τα 5,26 το ελαιόλαδο στη Μεταμόρφωση, το Μάιο ξεμένουν Ιταλία, Ισπανία



Σε πώληση ενός βυτίου έξτρα, έξτρα παρθένου ελαιολάδου φετινής εσοδείας προχώρησε ο Συνεταιρισμός την Πέμπτη.

Συνολικά πούλησε μέσω διαγωνισμού 30 τόνους σε Ελληνική εταιρεία, στην τιμή των 5,26 ευρώ το κιλό. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, κ. Γιάννης Λάγγης, το συγκεκριμένο Κορωνέικο ελαιόλαδο έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά, οξύτητα 0,2, φοβερή γεύση, πολυφαινόλες κ.λπ., τέτοια που το καθιστούν σχεδόν... φαρμακευτικό. Ο ίδιος τονίζει πως η χρονιά έχει πάει πίσω, η παραγωγή έχει οψιμίσει και είναι δηλωτικό το γεγονός ότι φέτος η παραγωγή στον Συνεταιρισμό είναι 200 τόνους πίσω, σε σύγκριση με πέρσι τέτοια εποχή. Συνεπώς, το συγκεκριμένο προϊόν, εξηγεί, κατατάσσεται στα αγουρέλαια.

Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος για το προϊόν, αλλά και το ελαιόλαδο φέτος γενικότερα στη χώρα μας, είναι το γεγονός ότι τέσσερις συνολικά εταιρείες κατέθεσαν προσφορά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Ο κ. Λάγγης προαναγγέλλει νέο διαγωνισμό, πιθανόν με ένα ακόμα βυτίο (30 τόνοι) για την επόμενη Πέμπτη, τονίζοντας ότι έχουν αρχίσει πλέον και έρχονται εργάτες στην περιοχή, για να καλύψουν τα κενά και να προχωρήσουν οι διαδικασίες της συγκομιδής και της ελαιοποίησης.

Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη τιμή, είναι η ανώτερη καταγεγραμμένη πλέον φέτος στη χώρα μας για το ελαιόλαδο, που δείχνει να έχει περαιτέρω ανοδικές τάσεις, μιας και στο νομό Λακωνίας παίζει ήδη στα 5 με 5,20 ευρώ το κιλό και στην Κρήτη έχει περάσει το 5ευρο.

Στις υπόλοιπες χώρες τώρα, η εντυπωσιακή άνοδος συνεχίζεται με την Ιταλία να έχει πιάσει σε κάποιες περιπτώσεις τα 7,5 ευρώ το κιλό και την Ισπανία στα 7 ευρώ το κιλό. Και στις δυο αυτές χώρες από πολλούς παράγοντες και παραγωγούς εκφράζεται η εκτίμηση ότι την άνοιξη και πριν το καλοκαίρι, το προϊόν θα είναι εν ανεπαρκεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τιμές.

Μπίκας Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.