Header Ads

Header ADS

Παναγιώτης Νικολινάκος:ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ

 


ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ

Για τον αγωγό east med έγινε κουβέντα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, σαν έκφραση γνώμης στη περιβαλλοντική μελέτη της πορείας του αγωγού στη χώρα μας και στο Δήμο μας.
Με έκπληξη αλλά και απορία ακούσαμε τον εισηγητή του δημάρχου, να τάσσεται κατά του έργου, χωρίς μάλιστα να έχει διαβαστεί η μελέτη.
Εκ μέρους μας, ο κ. Μαστορόπουλος τόνισε ότι το έργο είναι υψίστης εθνικής σημασίας, αφού θωρακίζει τη χώρα μας από επιβουλές των "γνωστών μας γειτόνων", καθιστώντας την οικονομικό σύμμαχο ουσίας με ισχυρές χώρες όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος και όλη η Ευρώπη. Και κατέληξε, "Θεωρώ προσωπικά αδιανόητο να βαλω την υπογραφή μου ενάντια σε τέτοιο έργο και προδοσία για την πατρίδα".
Τι λοιπόν ώθησε τη δημοτική πλειοψηφία στην αρνητική έκφραση γνώμης;
Πολύ απλά, θέλησε να χαϊδέψει τα αυτιά και να παρουσιασθεί σαν υπερασπίστρια των ανθρώπων που θίγονται. Γιατί δεν έχει κάνει μεχρι τώρα τίποτα γιά αυτούς.
Δεν έχει συζητήσει γιά το ύψος των αποζημιώσεων και καμμία ενημέρωση.
Γιά καθαρά λοιπόν, ψηφοθηρικούς λόγους γυρίζει την πλάτη σε ολόκληρη την Ευρώπη και τους συμμάχους μας. Για λίγα ψηφαλάκια που πιστεύει ότι θα αγρεύσει από όσους έχουν αμφιβολίες. Παρουσιάζεται σαν προστάτης των αγροτών.
Και ερωτώ λοιπόν, Φίλοι Αγρότες,
μετά από 12 χρόνια εξουσίας τους, λύθηκε κάποιο χρόνιο ζήτημα σας;
Έχει γίνει κάτι γιά τη λειψυδρία;
Κάποια μόνιμη λύση για την αγροτική οδοποιΐα;
Κάποιο προϊόν με ονομασία προέλευσης;
Κι εσείς, Αγαπητοί Κτηνοτρόφοι, όταν τα κοπάδια σας αποδεκατίσθηκαν από τον καταρροϊκό πυρετό, πήρατε έστω και ένα ευρώ αποζημίωση, όπως πήρε η υπόλοιπη Ελλάδα;
Εμείς προτείνουμε να πιέσουμε για χορήγηση γενναίων αποζημιώσεων στους θιγόμενους, να βάλει πλάτη και ο Δήμος με ίδιους πόρους, να ζητήσουμε και τη βοήθεια και αλληλεγγύη των υπολοίπων κατοίκων. Όμως να μην απορρίψουμε έργο τόσο σπουδαίο για τη χώρα. Μακάρι να γίνει!
Η χώρα αυτή έγινε μετά την απελευθέρωση μεγάλη και κραταιά γιατί κάποτε ένας Τοσίτσας, ένας Ζάππας , ένας Σίνας αλλά και κάποιος Δημάκος , κάποιος Πετρολέκας έδωσαν το είναι τους, την περιουσία τους, κάθε ικμάδα τους γι' αυτήν.
Τα τελευταία χρόνια κάποιοι από εμάς προσπαθούμε να την ξανακάνουμε πάλι μικρή, προτάσσοντας το προσωπικό μας συμφέρον και την λοιδωρούμε, την απαξιώνουμε και την καταληστεύουμε.
Χθές η Περιφέρεια Πελλοπονήσου υπερψήφισε την περιβαλλοντική μελέτη, όπως πράξαμε και εμείς.
Αγαπητοί συμπολίτες, ας αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και ας αφήσουμε την πλειοψηφούσα παράταξη του Δήμου μας να αποτελεί την θλιβερή παραφωνία!
Παναγιώτης Νικολινάκος
Επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης Δήμου Μονεμβασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.