Header Ads

Header ADS

ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ:Υποκλινόμαστε με σεβασμό στους Πυροσβέστες που θυσιάστηκαν εν ώρα καθήκοντος"

Υποκλινόμαστε με σεβασμό στους Πυροσβέστες που θυσιάστηκαν εν ώρα καθήκοντος" στο μνημείο Πυράρχου Κωνσταντίνου Καστρή και πεσόντων Πυροσβεστών Λακωνίας στη Σκάλα, "Κωνσταντίνο Καστρή, Κωνσταντίνο Δούνια και Ηλία Γκάτσο".

Ημέρα μνήμης και τιμής για τις
γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος, μόνιμους, εποχικούς και εθελοντές, που με τον αγώνα τους και κίνδυνο της ζωής τους προστατεύουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών και το περιβάλλον.
Το λειτούργημα του πυροσβέστη χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο, λόγω της κλιματικής αλλαγής, της αύξησης της συχνότητας ακραίων καιρικών φαινομένων, που προκαλούν φυσικές καταστροφές, εκτεταμένες πυρκαγιές και πλημμύρες.
Ταυτόχρονα η εγκατάλειψη της υπαίθρου και η έλλειψη αγροτικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας δημιουργούν καύσιμη ύλη και εύφλεκτο υποόροφο, συνθήκες που αυξάνουν την επικινδυνότητα.
Ως εκ τούτου, η κακή διατήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου και η μη έγκαιρη προειδοποίηση για την έναρξη μιας πυρκαγιάς, καθιστούν δυσκολότερο το έργο των πυροσβεστών.
Όπως η παρουσία τους θεωρείται, από τους πολίτες, αυτονόητη στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης, αυτονόητη είναι και η διεκδίκηση για συνεχώς καλύτερες συνθήκες εργασίες και διασφάλισης των εργασιακών τους δικαιωμάτων.​
Σας ευχαριστούμε για τις ηρωικές προσπάθειες σας σε κάθε δύσκολη περίσταση: κατάσβεση, έρευνα, διάσωση, άντληση.
Χρέος της Πολιτείας είναι η προστασία της ζωής των αγωνιστών της πρώτης γραμμής, η επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και η παροχή εκπαίδευσης και υλικοτεχνικής υποδομής.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.