Header Ads

Header ADS

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ:ΟΙ ΠΙΟ ΜΑΥΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

 Σκηνές από την  ταινία ¨ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ¨ εκτυλίχθηκαν την αποψινή νύχτα στις βραχώδεις και απόκρημνες ακτές του Διακοφτίου.

Το σκάφος κατάφορτο με άγνωστο αριθμό πρόσφυγες - μετανάστες ναυάγησε λίγο μετά τις 21:00 απόψε Τετάρτη 05 Οκτωβρίου και στο νησί σήμανε γενικός συναγερμός.

Μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης στήθηκε από το Λιμενικό Σώμα με την συνδρομή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου,την ΕΛ.ΑΣ,της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κυθήρων με τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους,της Ομάδας Διάσωσης και του ΕΚΑΒ και από θαλάσσης του πλοίου Aqua Jewel καθώς και άλλα παρεπλέοντα πλοία που συνέδραμαν προς βοήθεια.

Από αέρος έλαβε μέρος ένα ελικόπτερο Super Puma.

Η στιγμές που ακολούθησαν υπήρξαν τραγικές.

Αρκετοί από τους μετανάστες κατόρθωσαν να γατζωθούν στα κοφτερά βράχια και άλλοι χάθηκαν στα μανιασμένα κύματα. 

Ως προς τον αριθμό των διασωθέντων και των πνιγέντων οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.

Στις φωτογραφίες και τα videos που ακολουθούν θα δείτε πως με τεράστια δυσκολία και μεγάλο κίνδυνο κατάφεραν οι ¨διασώστες¨ Υπηρεσίες και οι πολίτες που έτρεξαν από την πρώτη στιγμή,να σώσουν αυτούς τους άτυχους ανθρώπους. 

ADELIN FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

________________________________________________

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Ενημερώθηκε, την 20:47 μέσω του 112 το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για κινδυνεύον σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, χωρίς ωστόσο να δηλωθεί το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται το σκάφος ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια που θα μπορούσε να προσδιορίσει το ακριβές στίγμα του σκάφους. Εν συνεχεία, προσδιορίστηκε ότι το κινδυνεύον σκάφος βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή πλησίον λιμένα Διακοφτίου ν. Κυθήρων. Ἀμεσα και περί ώρα 21:04 έσπευσε στο σημείο περιπολικό όχημα με στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Την 21:08 το Ι/Φ σκάφος (α.λ.σ.) προσέκρουσε σε βραχώδη απόκρημνη περιοχή και παραμένει ημιβυθισμένο.

Στην περιοχή έσπευσαν παραπλέοντα πλοία, ένα (01) Ε/Π Π.Ν., στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη ΕΛ.ΑΣ., στελέχη της Π.Υ., καθώς και εθελοντές διασώστες, ενώ σπεύδουν ένα (01) Π.Α.Θ. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) και ομάδα Μ.Υ.Α. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως ΒΑ 7-8 BF με ριπές άνεμου 9-10 BF.

Κατά δήλωση των επιβαινόντων στο σκάφος επέβαιναν περίπου ενενήντα πέντε (95) άτομα. Μέχρις στιγμής έχουν διασωθεί επτά (07) άτομα.

Οποιαδήποτε εξέλιξη θα αναφερθεί με νεότερο δελτίο τύπου.

----------------------------------------------------------------------------

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

Είδη πρώτης ανάγκης, νερά και ρούχα καθώς και κουβέρτες, παρακαλώ να τα πηγαίνετε στο Δημοτικό Σχολείο Φριλιγκιανικων. Έχουμε μια τεράστια τραγωδία με ανθρώπινα θύματα στο Διακόφτι και όσοι μπορούν ας βοηθήσουν. Είναι απο τις δυσκολότερες επιχειρήσεις διάσωσης και όλες οι Αρχές και οι δεκάδες εθελοντές υπερβαίνουν τις δυνάμεις τους.

-----------------------------------------------------------------

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

























Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.