Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ:Με κάθε επισημότητα η κορύφωση των εκδηλώσεων για το «ΟΧΙ»(ΦΩΤΟ)


Η 28η Οκτωβρίου είναι διπλή γιορτή για την Ελλάδα και την Ορθόδοξη Εκκλησία. Γιορτάζουμε το ιστορικό «ΟΧΙ» του Ιωάννη Μεταξα στους Ιταλούς αλλά και την Αγία Σκέπη της Παναγίας.

Με κάθε επισημότητα η κορύφωση των εκδηλώσεων για το «ΟΧΙ» στα Κύθηρα.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις στα Κύθηρα ανήμερα της Εθνικής Εορτής 28ης Οκτωβρίου 1940.
Το πρωί πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις στον Ποταμό και αργότερα στην Χώρα με την τελετή Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Εσταυρωμένου και εν συνεχεία την επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Στάη, την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την καθηγήτρια κυρία Μαρία Πατσαρίκα , και τη μαθητική παρέλαση.
Το πρωί της Δευτέρας 28ης Οκτωβρίου στη Χώρα στον Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου Χώρας τελέστηκε δοξολογία,χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.Σεραφείμ του ιερού κλήρου, παρουσία της Δημοτικής Αρχής,των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών,και των μαθητών Δημοτικού,Γυμνασίου και Λυκείου. Εξερχόμενοι της εκκλησίας στη συνέχεια στην πλατεία της Χώρας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των πεσόντων αγωνιζομένων ηρώων,ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Κυθήρων κ.Ευστράτιο Χαρχαλάκη,τον Πρόεδρο της εγχωρίου Περιουσίας κ.Ευάγγελο Βενάρδο,τον Διοικητή του Ναυτικού Παρατηρητηρίου Κυθήρων Αντιπλοίαρχο Π.Ν.κ.Εμμανουήλ Αμπλιανίτη,τον Προϊστάμενο tacan Αρχησμηνία κ.Σερέφα Νικόλαο,τον Διοικητή Α/Τ Κυθήρων Υπαστυνόμο Α Πηλίκο Τριαντάφυλλο,την Προϊστάμενο του Λιμενικού Τμήματος Κυθήρων Υποπλοίαρχο κ.Γιαννακοπούλου Νίκη,τον Προϊστάμενο του Π.Κ.Κυθήρων Πυραγό κ.Φουντουλάκη Σπυρίδωνα,εκπρόσωπο μαθητών κ.Λαύκα Ιωάν να.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς και την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας . Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη . Σήμερα τα Κύθηρα γιόρτασαν και τίμησαν την επέτειο του "ΟΧΙ" , τους αγώνες και θυσίες των Ελλήνων που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Όταν ένας λαός έχει μνήμη έχει και μέλλον !

Τιμή και Δόξα σε αυτούς και Χρόνια Πολλά σε όλους εσάς.
----------------------------------------------------------
Αίθουσα Σύνταξης
ADELIN 107,3 FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΥΘΗΡΩΝ
----------------------------------------------------------
Δείτε φωτογραφίες:
Θα ακολουθήσει και το σχετικο video







































































































2 σχόλια:

  1. Πήγα σήμερα στην παρέλαση μετα απο 3 χρόνια. Πολυ κοσμο αλλά μπάχαλο. Μονο ο αστυνόμος με ξιφος ενω επρεπε ολοι οι αξιωματικοί. Στον εθνικό ύμνο δεν χαιρετησε κανένας τους!, Πρώτη φορά το είδα αυτο. Διάλυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.