Header Ads

Header ADS

Ολοκλήρωση εκπαιδευτικής επίσκεψης του Αγροτικού Δικτύου Σλοβενίας στην Σαλαμίνα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκλήρωση εκπαιδευτικής επίσκεψης του Αγροτικού Δικτύου Σλοβενίας στην Σαλαμίνα

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γεώργιος Παναγόπουλος με το Δίκτυο Νήσων Αττικής υποδέχθηκαν σε συνεργασία με την Αχαΐα- Αναπτυξιακή Α.Ε. τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022, το Αγροτικό Δίκτυο Σλοβενίας, για εκπαιδευτική επίσκεψη στην περιοχή της Σαλαμίνας.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επιτυχία και στο πλαίσιο της ανταλλαγής καλών πρακτικών στην υλοποίηση του προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020, καθώς και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών πάνω σε θέματα που αφορούν το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και το Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας, στο οποίο το Δίκτυο Νήσων Αττικής είναι Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης, παρουσιάστηκαν έργα του προγράμματος και ακολούθησε περίπατος και ξενάγηση στο Λιμένα Βουρκαρίου Σαλαμίνας.

Η αποστολή των 47 μελών του Αγροτικού Δικτύου Σλοβενίας, είναι εκπρόσωποι 37 Ομάδων Τοπικής Δράσης, ενώ της αποστολής ηγήθηκαν δύο εκπρόσωποι από το Υπουργείο Γεωργίας Δασοκομίας και Τροφίμων της Σλοβενίας, που συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος CLLD/LEADER.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα «Δημήτριος Μπόγρης». Παρουσιάστηκε το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/ LEADER Δικτύου Νήσων Αττικής, τα συγχρηματοδοτούμενα έργα Ψηφιακή Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, το έργο και οι φορεσιές των Κρηταγενών, ενώ εξαιρετική ήταν και η χορευτική παρουσία του Λυκείου Ελληνίδων – παράρτημα Σαλαμίνας. Επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο Λαογραφικό και στο Ναυτικό Μουσείο Σαλαμίνας και η εκδήλωση έκλεισε με την επίσκεψη στο Λιμένα Βουρκαρίου και ξενάγηση στο έργο αθλητικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού του Ναυτικού Ομίλου Βουρκαρίου.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο Σαλαμίνας, κ. Γεώργιο Παναγόπουλο, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άριστη συνεργασία στην προετοιμασία της εκπαιδευτικής επίσκεψης.

Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων

ΠΕ Νήσων Αττικής

Φίλωνος 91, 185 35, Πειραιάς

Τηλ. 2104120002-4-9 / Fax. 2104120006 Mail: info@atticalag.gr / Web: www.atticalag.









Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.