Header Ads

Header ADS

Τι συμβαίνει στον Λακωνικό κόλπο; Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ZDF Ένα ενδεχόμενο ατύχημα μέσα στον κλειστό κόλπο με την αργή ανανέωση υδάτων θα σημάνει περιβαλλοντική καταστροφή



Εξαιτίας του σημερινού πρωτοσέλιδου της Εφημερίδας των Συντακτών & του αφιερώματος με βίντεο της γερμανικής τηλεόρασης ZDF, η κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης όλων μας πρέπει να ακουστεί δυνατά προς όλες τις κατευθύνσεις: ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΆΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΌΡΜΟΥ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ! ..."σε περίπτωση που συμβεί κάτι... τα ειδικά σκάφη απορρύπανσης χρειάζονται αρκετές ώρες να φτάσουν στον Λακωνικό Κόλπο από την Πάτρα ή τον Πειραιά." Όταν θα έχει μαυρίσει το σύμπαν όλο... να δούμε πού θα κρυφτούν οι υπαίτιοι... Η "στραβή" παραμονεύει και στατιστικά να το πάρεις με τα τόσα καράβια καθημερινά να "στριμώχνονται" εντός του κόλπου. Εδώ συμβαίνουν όλα αυτά με την ανοχή όλων μας, μαζί και του Λιμεναρχείου... που καταπίνει καμήλες & διυλίζει τους κώνωπες... ισχυριζόμενο πάντα ότι... δεν έχει δικαιοδοσία εκτός χωρικών υδάτων.
Άμεση επέκταση λοιπόν των χωρικών υδάτων από 6 σε 12 ναυτικά μίλια εντός του Λακωνικού κόλπου! Απαγόρευση εργασιών και ξεπλύματος σεντινόνερων, η θάλασσα βγάζει άσπρες φουσκάλες, η ρύπανση δεν κρύβεται... άραγε από πού προέρχονται;;; Πρόστιμα δεν υπάρχουν, ο καθένας αγκυροβολεί και κάνει ό,τι θέλει μέσα στο Λακωνικό κόλπο, λες και είναι δικός του! Όλη η Λακωνία και ειδικά τα μέρη τα παραθαλάσσια (μαζί και η Ελαφόνησος...) πρέπει να απαιτήσουν καθημερινό έλεγχο, επαγρύπνηση και το κυριότερο ΆΜΕΣΗ ΕΠΈΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΏΝ ΥΔΆΤΩΝ ΑΠΌ 6 ΣΕ 12 ΝΑΥΤΙΚΆ ΜΊΛΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΏΡΑ! ΟΛΟ ΑΥΤΌ ΤΟ ΠΑΝΈΜΟΡΦΟ ΟΙΚΟΣΎΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΎΣΙΟ ΒΥΘΌ & ΤΙΣ ΔΑΝΤΕΛΩΤΈΣ ΠΑΡΑΛΊΕΣ, ΘΑ ΧΑΘΕΊ... ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΘΟΎΝ ΜΈΤΡΑ!! ΠΡΌΛΗΨΗ, ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ & ΆΜΕΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΉ ΡΎΘΜΙΣΗ ΤΏΡΑ!!!! ΠΡΙΝ ΣΥΜΒΕΊ ΤΟ ΜΟΙΡΑΊΟ...! Και ας μην ξεχνιόμαστε... εκλογές Έρχονται... Στα σχόλια το αφιέρωμα της ZDF με συνεντεύξεις.
-------------------------------------------------------------------
Τι συμβαίνει στον Λακωνικό κόλπο; Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ZDF
Ένα ενδεχόμενο ατύχημα μέσα στον κλειστό κόλπο με την αργή ανανέωση υδάτων θα σημάνει περιβαλλοντική καταστροφή
ΛΑΚΩΝΙΑ. Με αφορμή την κοινοβουλευτική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δραστηριότητες εντός του Λακωνικού κόλπου και τους κινδύνους που αυτές εγκυμονούν, το Γερμανικό κρατικό κανάλι ZDF πραγματοποίησε και παρουσίασε εκτενές ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων την Τρίτη 16 Αυγούστου.
Στο ρεπορτάζ παρουσιάζονται οι ανησυχείς αλιέων, ξενοδόχων, περιβαλλοντικών οργανώσεων. Γίνεται αναλυτική καταγραφή της διαδικασίας μεταφόρτωσης πετρελαίου ship to ship operation (StS) που πραγματοποιείται.
Στην κάμερα του γερμανικού καναλιού αναλύονται οι κίνδυνοι για τον Λακωνικό κόλπο που περιλαμβάνει προστατευόμενες περιοχές NATURA σε Ελαφόνησο, εκβολές του Ευρώτα και Μάνη.
«Οι τοπικές αρχές, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, οι τοπικοί φορείς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουν να πάρουν θέση. Ένα ενδεχόμενο ατύχημα μέσα στον κλειστό κόλπο με την αργή ανανέωση υδάτων θα σημάνει περιβαλλοντική καταστροφή» αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Δείτε το video στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.zdf.de/nachrichten/wirtschaft/sanktionen-oeltanker-ukraine-krieg-russland-100.html?fbclid=IwAR16gjuGouD8GOap5V9bsRqWuV6_hrsuJgQOXY8hyOKlx7le99RgyzPoY7Q

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.