Header Ads

Header ADS

ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ



Τώρα που ολοκληρώθηκαν αισίως τα Θυρανοίξια και ο λαμπρός εορτασμός του Αγ. Μύρωνος στα Αντικύθηρα, νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια όσους επί πολλές ημέρες κοπίασαν και εργάστηκαν προκειμένου το δύσκολο αυτό εγχείρημα να γίνει πραγματικότητα.

Καταρχήν τους μόνιμους κατοίκους με πρώτο τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γιώργο Χαρχαλάκη, που μαζί με τον γιατρό Καλλίστρατο Τσατίνα, τον Αστυνόμο Νίκο Κωνσταντινίδη, γυναίκες και άντρες του νησιού κάθε ηλικίας, προσέφεραν καθημερινά επί σχεδόν 1 μήνα, προσωπική εργασία, κόπο και μόχθο που δεν δύναται να περιγραφεί επαρκώς. Μαζί τους θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία στην οικογένεια του Κωστή Χριστουλάκη από την Κίσαμο που πραγματικά μας συγκίνησε με την προσφορά της και στον Μανώλη Καντεράκη από τον Αποκόρωνα Χανίων που επί 1 εβδομάδα βοήθησε πάρα πολύ στην όλη προετοιμασία. Αποτελούν παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς και παράδειγμα προς μίμηση.
Στη συνέχεια, ολόθερμες ευχαριστίες στον Αρχιμανδρίτη π. Μιχαήλ Σταθάκη, Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Νέου Ψυχικού, που επί πολλές ημέρες από την Αθήνα και για 1 εβδομάδα στα Αντικύθηρα προετοίμασε άψογα το τελετουργικό των Θυρανοιξίων με πολύ προσωπική εργασία και τέλεια γνώση του ιδιαίτερου και σπάνιου τελετουργικού.
Την Εκκλησιαστική Επιτροπή υπό τον π. Αντώνιο Λιγοψυχάκη και ειδικότερα τον Μανώλη Χαρχαλάκη που ανύστακτα συνέδραμε όπως πάντα στην όλη διοργάνωση.
Τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Κώστα Κατσαφάδο και τον κ. Αρχηγό του Λ.Σ. για την αποστολή σκάφους του Λ.Σ. και τιμητικού αγήματος στο νησί μας.
Τα 2 πλοία της γραμμής ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΣΑ και AQUA JEWEL που μετέφεραν δωρεάν μεγάλο όγκο πραγμάτων (έπιπλα, εκκλησιαστικά είδη κ.λπ.) για τον Άγ. Μύρωνα καθώς και για τη δωρεάν μεταφορά του συνεργείου του ΙΟΝΙΑΝ.
Το κανάλι ΙΟΝΙΑΝ που μετέδωσε ζωντανά τις Ιερές Ακολουθίες πανελλαδικά και διεθνώς, για πρώτη φορά, με απόλυτο επαγγελματισμό και υπό δύσκολες τεχνικές συνθήκες (μικρός Ναός, ελλιπές σήμα 4G).
Τη Βυζαντινή χορωδία υπό τον Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Τσούνη που ανελλιπώς από το 2000 λαμπρύνει την εορτή του Αγίου Μύρωνα.
Όσους προσέφεραν τα είδη του πανηγυριού: Ανδρέας Χαρχαλάκης (μάγειρες, ψωμί), Νίκος Γιακουμάκης (κρασί), Στέλιος Σκλάβος/Θανάσης Στρατηγός (νερά, αναψυκτικά), Στέλιος Σκλάβος (πλαστικά είδη), Αφοί Λουράντου (είδη καθαρισμού, χαρτικά), Μπάμπης Καλλίγερος (εξοπλισμός κουζίνας), Ιάκωβος Κυριακάκης (υλικά για το πιλάφι), Γιώργος Σκορδυλάκης (φρούτα, κρασί, λαχανικά), πατήρ Γεώργιος Αδικημενάκης και Αφοί Λουράντου (κεριά για την Εκκλησία).
Το φούρνο του Δημήτρη Παπαδάκη στην Κίσαμο για την συμβολική τιμή του ψωμιού (100 κιλά).
Φυσικά τους κτηνοτρόφους του νησιού, που ομοθυμαδόν προσέφεραν το κρέας (400 κιλά +) προς τιμήν του προστάτη Αγίου τους.
Το Νίκο Χαρχαλάκη και το Στέφανο Πατεράκη που μας ταξίδεψαν μουσικά στα κρητικά μονοπάτια της παράδοσης σεβόμενοι απόλυτα την ιερότητα του χώρου.
Εύχομαι ο Άγιος Μύρων να σκέπει και να βοηθεί όλους και ζητώ συγνώμη αν ξέχασα κάποιον/κάποιους.
Και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.