Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ:ΑΝΝΑ ΤΣΙΡΑΟΓΛΟΥ Η ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΄ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ΄

 

Η Άννα Τσιράογλου με καταγωγή το Ηράκλειο Κρήτης ανήκει στην Εθελοντική Δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων

¨Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και την παραδοση-παραλαβή του επιχειρησιακού μας εξοπλισμού, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κυθήρων-Άντικυθηρων κ. Ιωάννη Κατσανεβακη για την προτροπή, την στήριξη και την συμβολή του ολο αυτο το διάστημα, που επιτέλεσαι να είναι συνδετικός κρίκος για την επιτυχή έκβαση αυτού.

Επίσης τον πυραγό κ. Σπυρίδων Φουντουλάκη για την εκπαίδευση τόσο στο θεωρητικό, όσο και στο πρακτικό μέρος, που ήταν καθοριστικό για την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής, επιπλέον όλους όσους συνέβαλαν σε αυτο!
Εύχομαι να έχουμε καλές και άκαπνες βάρδιες!¨

Η Αθλήτρια Άννα Τσιράογλου


ΑΝΝΑ ΤΣΙΡΑΟΓΛΟΥ - “Θέλω να φτάσω πολύ ψηλά”


  •  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΑΤΡΙΣ  


Τα κορίτσια που ασχολούνται με την άρση βαρών στον ΟΦΗ είναι σε αναλογία με τα αγόρια πολύ λιγότερα (4 στα 50) όμως ένα από αυτά, η Αννα Τσιράογλου έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων, πανηγύρισε τα 3 πρώτα της αργυρά μετάλλια, δείχνοντας ότι το μέλλον της ανήκει:

“Είχα προετοιμαστεί κατάλληλα και περίμενα μια καλή εμφάνιση”, λέει η 16χρονη αθλήτρια που μπήκε στο χώρο πριν από 4 χρόνια εξαιτίας του αδερφού της, ο οποίος ήταν αθλητής του ΟΦΗ:

“Ο αδερφός μου σταμάτησε τελικά αλλά εγώ συνεχίζω και θέλω να φθάσω ψηλά.

Μου αρέσει η πίεση στην προπόνηση και πιστεύω ότι μπορώ να αντεπεξέλθω στις δυσκολίες. Ελπίζω την επόμενη περίοδο να τα πάω ακόμη καλύτερα και μακάρι να κληθώ στην Εθνική που είναι στόχος για κάθε αθλητή. Δεν βιάζομαι όμως και θέλω να αφοσιωθώ στην προπόνηση για να πετύχω τους στόχους μου”.

Οσο για την προσέλευση των κοριτσιών στο άθλημα και τις αντιλήψεις που υπάρχουν, η Αννα Τσιράογλου δίνει την δική της απάντηση:

“Σίγουρα τα κορίτσια έρχονται πιο δύσκολα στην άρση βαρών γιατί φοβούνται ότι θα χαλάσουν το σώμα τους και νομίζουν ότι δεν τους ταιριάζει. Με την σωστή προπόνηση όμως, δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί αυτό.

Αντίθετα, το άθλημα έχει να προσφέρει πολλά και φαίνεται στις κοπέλες που ασχολούνται”.

Το μέλλον ανήκει στα αστέρια του ΟΦΗ



Μια εξαιρετική χρονιά για την άρση βαρών του ΟΦΗ είναι το 2004. Μετά από 4 χρόνια παρουσίας στο χώρο, ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε μια Πανελλήνια διοργάνωση (το πρωτάθλημα Παίδων που φιλοξενήθηκε στο Ηράκλειο), επιτυχία που δεν έχει προηγούμενο για την Ηρακλειώτικη άρση βαρών.

Πέραν όμως από την ομαδική αναρρίχηση (36ος το 2000, 10ος το 2003 και μια - δυο θέσεις πιο πάνω αναμένεται φέτος), ο ΟΦΗ μπορεί να υπερηφανεύεται και σε ατομικό επίπεδο για τους αθλητές του. Ο Τάσος Τριανταφύλλου είναι αυτή τη στιγμή το πρώτο όνομα στα 94 κιλά των παίδων στην Ελλάδα με συμμετοχή φέτος σε τρεις διεθνείς διοργανώσεις. Ο Ηρακλειώτικος σύλλογος όμως, δεν υστερεί ούτε στις θηλυκές κατηγορίες, εκεί που τον εκπροσωπεί επάξια η ταλαντούχα Αννα Τσιράογλου. Τα δύο παιδιά του ΟΦΗ ξεχώρισαν στους αγώνες που φιλοξενήθηκαν πριν λίγες μέρες στο κλειστό του ΤΕΙ Ηρακλείου και μαζί με τους συναθλητές τους, έδωσαν τον τίτλο του πρωταθλητή στον ΟΦΗ. Ο Τάσος Τριανταφύλλου συμπλήρωσε αισίως μια ενδεκάδα αγώνων μέσα στο 2004, επιβάρυνση ασυνήθιστη για αθλητή της άρσης βαρών. Τα κατάφερε ωστόσο περίφημα καθώς βρέθηκε στην καλύτερή του φόρμα την κατάλληλη στιγμή. “Στόχος μου ήταν τα Πανελλήνια ρεκόρ στους αγώνες του Ηρακλείου, γιατί ήξερα ότι δεν θα έχω καθόλου συναγωνισμό. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο για έναν αθλητή όμως δεν γινόταν αλλιώς. Προσπάθησα όσο μπορούσα και πέτυχα αυτό που ήθελα στο αρασέ ενώ έδειξε ότι έχω τα κιλά και στο ζετέ” λέει ο Τάσος που άλλαξε φέτος κατηγορία (από τα +94 κιλά στα 94) και δικαιώθηκε για αυτή την επιλογή.

“Ηταν απόφαση του προπονητή μου κι εγώ όφειλα να την ακολουθήσω. Στην αρχή ήταν δύσκολο γιατί έπρεπε να χάσω πολλά κιλά αλλά στην πορεία με βοήθησε αγωνιστικά αυτή η αλλαγή. Στόχος μου είναι να κατέβω άμεσα κι άλλη κατηγορία στα 85κ. όπου πιστεύω ότι θα σταθεροποιηθώ”.

Η 9η θέση στο Παγκόσμιο εφήβων του Μινσκ, το χάλκινο μετάλλιο στο ζετέ του Ευρωπαϊκού παίδων (Στάβαγκερ) και η 8η θεση στο Ευρωπαϊκό εφήβων (Μπουργκάς) είναι οι πρώτες αναφορές του 17χρονου Τάσου Τριανταφύλλου στο παλμαρέ των διεθνών του διακρίσεων.

“Ηταν μια δύσκολη χρονιά με πολλούς αγώνες. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος με την παρουσία μου αν και σε ορισμένες περιπτώσεις στάθηκα άτυχος. Κέρδισα πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια γιατί είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ με δυνατούς αντιπάλους. Ελπίζω το 2005 να έχω υψηλότερες θέσεις, αρκεί βέβαια να είμαι σωματικά καλά” τονίζει ο Τάσος που αποτελεί το παράδειγμα για τα άλλα παιδιά του ΟΦΗ: “Το κλίμα στην ομάδα είναι ιδανικό. Είμαστε σαν αδέλφια και βοηθάει ο ένας τον άλλον. Αν είχαμε και κάποιον καλύτερο χώρο για προπόνηση, όλα θα ήταν τέλεια. Εκανα μια προετοιμασία στην Αθήνα με την Εθνική και διαπίστωσα την τρομερή διαφορά”.

Ο πρωταθλητής του ΟΦΗ παρακινήθηκε πριν από 4 χρόνια από τον πατέρα του και τον έφορο του τμήματος κ. Κλάδο να γνωρίσει την άρση βαρών και δεν το μετάνιωσε: “Δεν είχα σκεφθεί να ασχοληθώ καθόλου με τον αθλητισμό. Λόγω των σωματικών προσόντων, πίστεψαν σε μένα και με πολλή δουλειά έφτασα σ’ ένα καλό επίπεδο. Η άρση βαρών έχει μέλλον στη χώρα μας κι ελπίζω όπως κάθε αθλητής άλλωστε, να προχωρήσω όσο πιο ψηλά γίνεται, καταλήγει ο Τάσος Τριανταφύλλου που δεν ξεχνάει τους ανθρώπους που τον έχουν βοηθήσει: “Ευχαριστώ την Ομοσπονδία και τον πρόεδρό της κ. Σγουρό, τον πρόεδρο του Ερ. ΟΦΗ κ. Ξημέρη, τον έφορο κ. Κλάδο, τους προπονητές μου Φώτη Ριτσόπουλο, Φρόσω Βαγγέ και ιδιαίτερα τον συναθλητή μου και μελλοντικό προπονητή Νίκο Κοκκινάκη. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ.Χαλκιαδάκη για την στήριξή του και στους ιδιοκτήτες του γυμναστηρίου “Σώμα”.













Διαβάστε ακόμα:
ΚΥΘΗΡΑ:Παράδοση εξοπλισμού στους νέους Εθελοντές Πυροσβέστες,και στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Παράρτημα Κυθήρων

https://adellinfm.blogspot.com/2022/08/blog-post_8.html?fbclid=IwAR1LgFure712eKGqAa9S-hY_8IT-QolMURaCUeYrcxAFEBwRFXwy-4pEoKE

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.