Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ:Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΠΟΚΤΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΒΑΚΟΥ

Πολύ σημαντική η χθεσινή ημέρα για τα Κύθηρα και ιδιαίτερα για τον Ποταμό.

Η Γενική Συνέλευση του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου του Ποταμού, αποφάσισε να αποκτήσει ο Σύλλογος ένα από τα σημαντικά έργα του Ποταμίτη γλύπτη Εμμανουήλ Καβάκου που δραστηριοποιήθηκε και μεγαλούργησε στο Παρίσι. Πρόκειται για άγαλμα μήκους 57 εκατοστών, μπρούτζινο, χορεύτριας σε περίτεχνη κίνηση, εμπνευσμένο από τη χορευτική δεινότητα της Ισιδώρας Ντάνκαν.

Η αγορά του έργου βρίσκεται σε καλό δρόμο. Τα Κύθηρα αποκτούν ένα θαυμάσιο έργο τέχνης, διάσημου Κυθήριου. Αξίζει να το υποδεχθούμε με εορταστική διάθεση.






Η Χορεύτρια του Εμμανουήλ Καβάκου που δρομολογήθηκε να αποκτήσει ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος του Ποταμού αποτέλεσε το κύριο έκθεμα του διάσημου Κυθήριου γλύπτη, σε έκθεσή του που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική το 1930, για τούτο και απεικονίζεται στο εξώφυλλο του προγράμματος της έκθεσης. Αυτό και μόνο φανερώνει την άξια του έργου. Μάλιστα το συγκεκριμένο έργο έφερε την ονομασία "JOY", "ΧΑΡΑ". Παραθέτω το συγκεκριμένο εξώφυλλο που το έχει υπογράψει ο ίδιος ο Καβάκος, μα και κείμενο της Κα Αδαμαντίας Τριάρχη, σχετικό με το συγκεκριμένο άγαλμα. Ολοκληρωμένη η διαφωτιστική μελέτη για τον Καβάκο βρίσκεται στο βιβλίο τής Αδαμαντίας Τριάρχη, με τίτλο: ¨Γράμμα από το Αστικό Σχολείο".






Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.