Header Ads

Header ADS

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ:Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΕΥΛΟΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΥΨΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ¨ΣΗΜΑΤΟΡΕΙΟ¨ ΣΚΟΡΠΩΝΤΑΣ ΡΙΓΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ

Ρίγη συγκίνησης και θαυμασμού σκόρπισε η έπαρση της γαλανόλευκης στο βορειότερο μέρος  των Κυθήρων,στο ακρωτήριο Σπαθί ή Μουδάρι.

Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν σήμερα Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 κατά την εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών αναστήλωσης του ιστορικού κτιρίου ¨Σηματόρειο¨ ήταν μοναδικές.

Μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων&Αντικυθήρων και του Προέδρου της Ευάγγελου Βενάρδου η Μεγάλη Σημαία δεκαπέντε τ.μ.θα κυματίζει καθημερινά στον νέο ιστό δέκα μέτρων και θα την βλέπουν τα δεκάδες διερχόμενα πλοία που περνούν καθημερινά το στενό Κυθήρων-Ελαφονήσου.

Στις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης προηγήθηκε εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων-Αντικυθήρων κ.κ.Σεραφείμ στον παρακείμενο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην ομώνυμη παραλία.

Ακολούθησε η τελετή έπαρσης της ευμεγέθους Ελληνικής Σημαίας παρουσία αγήματος του Πολεμικού Ναυτικού και η  ανάκρουση του Εθνικού Υμνου από τον Μαέστρο και μέλος της φιλαρμονικής Ποταμού την στιγμή που το πλοίο ¨AQUA JEWEL¨επέστρεφε από το Γύθειο, το οποίο αφού σταμάτησε για μερικά λεπτά,χαιρέτησε τιμητικά την σημαία με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Στη συνέχεια παρουσία κόσμου και αρκετών επισήμων τελέστηκε στο χώρο του σηματόρειου αγιασμός από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ.κ.Σεραφείμ και τον εφημέριο της Ενορίας του Καραβά πατήρ Παναγιώτη Διακόπουλο.

Η εκδήλωση τελείωσε με μικρή ομιλία του Δημάρχου κυρίου Ευστράτιου Χαρχαλάκη που αναφέρθηκε στην ιστορία της σημαίας μας και εντυπωσίασε καθώς και ευχαριστήριος λόγος του Προέδρου της Εγχωρίου Περιουσίας κυρίου Ευάγγελου Βενάρδου. 

Ακολούθησε κέρασμα στον εξωτερικό  χώρο του Φάρου με τους αξιαγάπητους φαροφύλακες που τόσα έχουν προσφέρει στο νησί μας να καλωσορίζουν τους παρευρισκόμενους. 

Θα ακολουθήσει και το σχετικό video.

__________________________________________

Φωτορεπορτάζ

Γιώτα Πολίτη

ADELIN FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

-------------------------------------------------------------










































































4 σχόλια:

  1. Αυτο ειναι. χορτάστε εθνική περηφάνια και αφήστε τα προβλήματα να μενουν κατω απο το χαλι. Αυταρχισμος , υποκλοπες,δίωξη δημοσιογράφων,επαναπροωθησεις,και η λίστα ειναι ατέλειωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ!!!Εσυ στη χώρα σου.Αντε μπράβο που θα μας πεις κι από πάνω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεμίστε τις άδειες κοιλίες σας σανό και περηφάνια.Και αφήστε την φτωχιά που ερχετε και σας παρασέρνει.

      Διαγραφή
    2. Δε τη φοβόμαστε τη πείνα!ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!Σ αρέσει δε σ αρέσει!!!Αντε τράβα στη χώρα σου!Δε σε σέβεσαι τίποτα, χωρίς να μας κάνει εντύπωση βέβαια.

      Διαγραφή

Από το Blogger.