Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ:Παρουσίαση του βιβλίου "Δεκαεπτά κλωστές" στις Καλοκαιρινές


Παρουσίαση βιβλίου στα Κύθηρα

Γιώργος Λουράντος

Παρουσιάστηκε, χθες βράδυ, με τεράστια επιτυχία στον προαύλιο χώρο του ναού του Αγίου Σπυρίδωνος στις Καλοκαιρινές των Κυθήρων, το χωριό με τις ιστορικές μνήμες και τη φρουριακή αρχιτεκτονική, το βιβλίο "Δεκαεπτά κλωστές" του υπερταλαντούχου, χαρισματικού και δημοφιλούς συγγραφέα Πάνου Δημάκη. Ένα ζωντανό και παραστατικό βιβλίο, που θα πρέπει να τύχει μιας ιδιαίτερα προσεκτικής ανάγνωσης, μια και ο συγγραφέας μέσα από την πορεία του ήρωά του διερευνά διεισδυτικά τον άνθρωπο και τις ανθρώπινες σχέσεις.
Το βιβλίο, που αποτελεί μια ευχάριστη εκδοτική έκπληξη, παρουσίασαν ο συγγραφέας, η φιλόλογος κ. Ελένη Χάρου-Κορωναίου και η γνωστή σεναριογράφος και πολιτογραφημένη Κυθήρια Μιρέλα Παπαοικονόμου, που θα γράψει και το σενάριο για την τηλεοπτική διασκευή του υπέροχου αυτού βιβλίου.
Την εκδήλωση παρουσίασε η Βανέσα Ράικου ενώ για τους προγόνους του κεντρικού ήρωα του βιβλίου μας μίλησε ο Νίκος Βέργος μετά από ενδελεχή έρευνα στο Ληξιαρχείο του Δήμου μας.
Παράλληλα, η εκδήλωση ήταν και μια γιορτή του κυθηραϊκού πολιτισμού, με αναφορές στην αρχιτεκτονική, τη μαγειρική, τη μουσική κ.α από την αξεπέραστη και ανιδιοτελή εργάτρια της Ιστορίας και της Λαογραφίας των Κυθήρων, κ. Ελένης Χάρου.
Η εκδήλωση, τέλος, διανθίστηκε με συγκλονιστικές αφηγήσεις απογόνων των ανθρώπων εκείνων που βίωσαν τα τρομερά γεγονότα και που έλαβαν χώρα πριν 113 χρόνια και περιγράφονται στο συναρπαστικό αυτό βιβλίο.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.