Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ:¨36η ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΡΑΤΣΙΩΝ¨59 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ !!!

Η Έκθεση που φέτος έκλεισε 59 χρόνια από την δημιουργία της διοργανώνεται από τον Εξωραϊστικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Φρατσιωτών ¨ΤΑ ΦΡΑΤΣΙΑ¨και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κυθήρων.

Ψυχή της διοργάνωσης είναι η κυρία Αγγελική Κασιμάτη που της αξίζουν πολλά και θερμά  συγχαρητήρια !!!


Λίγα λόγια για την ιστορία της Γεωργοκτηνοτροφικής Έκθεσης...


Η γεωργοκτηνοτροφική έκθεση στα Φράτσια, είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το 1962 στο χωριό Φράτσια στα Κύθηρα,και διακόπηκε στα χρόνια της δικτατορίας.

Το θέμα της έκθεσης είναι η αγροτική ζωή των Κυθήρων και παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους παραγωγούς του νησιού, να εκθέτουν και να πωλούν τα προϊόντα τους. 

Η έκθεση γίνεται κάθε χρόνο το πρώτο Σάββατο μετά από τη εορτή της Παναγίας, το δεκαπενταύγουστο. 

Ακολουθεί μεγάλη χοροεσπερίδα με την τοπική ορχήστρα των Κυθήρων και το χορευτικό συγκρότημα Φρατσίων, με τις παραδοσιακές στολές «σπαλέτα» και παρουσιάζει τοπικούς χορούς.

Διοργανωτής της εκδήλωσης αυτής είναι ο δραστήριος  Εξωραϊστικός Σύλλογος Φρατσίων.

Ψυχή της διοργάνωσης η κυρία Αγγελική Κασιμάτη που της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια,όπως και σε όλους τους συνδιοργανοτές που προσφέρουν μέσα από την εθελοντική τους εργασία από μέρες πριν,ώστε να στηθεί και να λάβει χώρα με επιτυχία το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός των Κυθήρων !!! 

Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Κυθήρων.


Η 36η Γεωργοκτηνοτροφική Έκθεση Φρατσίων μετά από αποχή δυο χρόνω
ν λόγω του κορονοϊού  πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το Σαββατόβραδο  20 Αυγούστου στην  γεμάτη από κόσμο κεντρική πλατεία του χωριού.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, τους χαιρετισμούς και τις ομιλίες από τους διοργανωτές της έκθεσης ξεκίνησαν οι παραδοσιακοί χοροί των Κυθήρων !!!

Παιδιά από τα Κύθηρα ντυμένα με τις παραδοσιακές μας  φορεσιές ¨μάγεψαν¨τους εκατοντάδες θεατές που τα παρακολούθησαν με θαυμασμό και τα καταχειροκρότησαν !!!

Το γλέντι και ο χορός συνεχίστηκε μέχρι το πρωί με πάρα πολύ κέφι με την τοπική ορχήστρα σε ένα πολύ κεφάτο πρόγραμμα.

Τα σχόλια των εκατοντάδων επισκεπτών που πέρασαν από τα περίπτερα των παραγωγών,γεύτηκαν τα καλοψημένα σουβλάκια και τα παγωμένα ποτά και στην συνέχεια χόρεψαν με την ψυχή τους,ήταν τα καλύτερα !!!

Στη μεγαλειώδη εκδήλωση που αποτελεί το κορυφαίο γεγονός του καλοκαιριού στα Κύθηρα,παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Ζαντιώτης και Χαράλαμπος Σούγιαννης,ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κυθηραϊσμού και της εφημερίδας Κυθηραϊσμός κύριος Ηλίας Μαρσέλος,εκπρόσωποι Κυθηραϊκών Σωματείων,Συνεταιρισμών Ιδρυμάτων και λοιπών Πολιτιστικών Σωματείων,εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.
Ο Δήμαρχος κύριος Ευστράτιος Χαρχαλάκης απουσίαζε λόγω υπηρεσιακών θεμάτων.


Θα ακολουθήσει και το σχετικό video !!! 

Χορηγός Επικοινωνίας για άλλη μια φορά ήταν ο ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ






Το 'βαλες το 'βαλες πάλι το 'βαλεςτο 'βαλες πάλι το 'βαλες το κόκκινο σπαλέτο, με τρέλανες και πέρυσι με τρέλανες και φέτος.
























Ξενάγηση των επίσημων στα περίπτερα των παραγωγών από την κυρία Αγγελική Κασιμάτη.











Η Αγαπητή οικογένεια του Γιάννη Πρωτοψάλτη.
Από τους μεγαλύτερους παραγωγούς του εκλεκτού αρωματικού μελιού Κυθήρων με μακρά ιστορία !!!





























Ινστιτούτο του Κυθηραϊσμού.
Ενας μοναδικός χώρος στην έκθεση,από τον εκδότη και ερευνητή κύριο Ηλία Μαρσέλο της εφημερίδας Κυθηραϊσμός με το τεράστιο Ιστορικό Αρχείο και προσφορά.











Υφαντική στον αργαλειό !
Έργα Τσιριγώτικης Λαϊκής Τέχνης από την κυρία Ρόζα Καλλιγέρου μαθήτρια της κυρίας Κούλας Κοντολέων με τη μακρά ιστορία στην υφαντική.


















Ο Δάσκαλος παραδοσιακών χορών Σάκης Κατσούλης Κυθηραϊκής καταγωγής 







Η τοπική ορχήστρα Σπιθέα !!!

























Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.