Header Ads

Header ADS

ΛΑΚΩΝΙΑ: Εντυπωσιακή η παρουσία των κατοίκων στα αποκαλυπτήρια της προτομής του ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΛΟΥΣ ΑΝΘΙΜΟΥ

ΕΛΟΣ: Εντυπωσιακή η παρουσία των κατοίκων στα αποκαλυπτήρια της προτομής του ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΛΟΥΣ ΑΝΘΙΜΟΥ, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Έλους.

Η προτομή που φιλοτέχνησε ο γιος του αδελφού μου Γιώργου, γλύπτης Δημοσθένης Τζανάκος, δωρήθηκε εις μνήμην των Ευαγγέλου και Ελένης Σταματάκου και είναι ελάχιστος φόρος αναγνώρισης και τιμής της ηρωικής δράσης και της ανιδιοτελούς προσφοράς του Άνθιμου υπέρ πατρίδος.
Ο Μητροπολίτης Άνθιμος, που διετέλεσε Επίσκοπος Έλους με έδρα το Γεράκι στα τελευταία χρόνια της Τουρκοκρατίας, έλαβε μέρος στην προπαρασκευή του Αγώνα του 1821, ενώ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο και κατά τη διάρκειά του, εμψυχώνοντας τους αγωνιστές και συμμετέχοντας στον ένοπλο Αγώνα.
Ο Ιεράρχης σύμβολο της εθνικής παλιγγενεσίας απέκτησε έτσι την αρμόζουσα θέση στη σύγχρονη συλλογική συνείδηση και της Λακωνίας. Την τελετή παρουσίασε ο περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας, ιατρός - χειρουργός κ. Μιχάλης Σταματάκος.
Διοργανωτές, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Τοπική Κοινότητα του Δημοτικού Διαμερίσματος Έλους Δήμου Ευρώτα.
Ο Δημοσθένης είναι ένας από τους καλλιτέχνες, που ζουν, δημιουργούν και δραστηριοποιούνται στον τόπο τους.
Ας τους αξιοποιήσουμε κατάλληλα Νεοκλής Κρητικός!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.