Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ:ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΙΑΝΙΣΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ

Ο πιανίστας Αλέξανδρος Κυριακόπουλος σας προσκαλεί σε δυο βραδιές κλασικής μουσικής που θα διεξαχθούν στο μοναδικό αμφιθέατρο του πολυχώρου «Ζείδωρος» στο Καψάλι Κυθήρων.

Εκεί ο ταλαντούχος καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει έργα των μεγάλων δημιουργών της κλασικής μουσικής Σούμπερτ, Μπετόβεν, Σοπέν, Προκόφιεφ και Λιστ, που έχουν βαθιά καλλιτεχνική και συναισθηματική σημασία για εκείνον.
Προπώληση εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο
«Ζείδωρος» στο Καψάλι.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2736038212
_______________________________________________________
Βιογραφικό: Πιανίστας Αλέξανδρος Κυριακόπουλος
Γεννημένος στην Αθήνα, ο πιανίστας Αλέξανδρος Κυριακόπουλος μεγάλωσε στα Κύθηρα και τελείωσε το δημοτικό σχολείο στο χωριό Καρβουνάδες. Σήμερα φοιτά στο Boston Conservatory, at Berklee, όπου εκπαιδεύεται να γίνει πιανίστας κλασικής μουσικής υπό την καθοδήγηση του Michael Lewin.
Οι πρώτες μουσικές εμπειρίες του Αλέξανδρου προήλθαν από την φύση. Περνώντας την παιδική του ηλικία στα Κύθηρα, ένα παρθένο νησί, έζησε πολύ κοντά στη φύση και τους ήχους της. Γνώρισε το αμόλυντο φυσικό περιβάλλον και το αγάπησε. Έτσι ενσταλάχθηκε μέσα του ευαισθησία, δύναμη και αποφασιστικότητα.
Πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου στην ηλικία των πέντε ετών, με καθηγήτρια την Ελένη Κοκολάκη. Στα έξι ξεκίνησε συστηματικές μουσικές σπουδές στο ωδείο Αναγέννηση στο Λιβάδι, Κυθήρων. Στην ηλικία των 13 ετών ο Αλέξανδρος αναγκάστηκε να μετακομίσει στην Αθήνα για ανώτερες μουσικές και θεωρητικές σπουδές. Οι σπουδές του στο πιάνο συνέχισαν με καθηγητές τον Neville Jason Fahy, την Ala Halapsi και τον διακεκριμένο μουσικό, μαέστρο και μέντορά του Δημήτρη Τουφεξή. Στα 18 του έλαβε δίπλωμα στο πιάνο με διάκριση από το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο για την απόδοσή του. Το 2018-2019 έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη για να παραβρεθεί στο φεστιβάλ πιάνου της Οξφόρδης στην Αγγλία.
Το 2020 ο Αλέξανδρος, μετά από ακρόαση στο Boston Conservatory at Berklee, έγινε δεκτός στην τάξη τού επικεφαλής της Σχολής Πιάνου, καθηγητή Michael Lewin. Ως μέλος της υψηλού επιπέδου μουσικής κοινότητας, ο Αλέξανδρος όχι μόνο είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει πάνω στις στέρεες βάσεις της μουσικής του εκπαίδευσης αλλά και να καλλιεργήσει και να αναπτύξει περαιτέρω ένα εκτενές μουσικό ρεπερτόριο. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν πρόκληση και έμπνευση για να υλοποιήσει τις δυνατότητές του ως καλλιτέχνης απαιτητικών παραστάσεων.
Ο Αλέξανδρος έχει παίξει σε συναυλίες στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, την Καρδίτσα, τα Κύθηρα. Επίσης έδωσε παραστάσεις στην Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Πουέρτο Ρίκο.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.