Header Ads

Header ADS

ΝΕΑΠΟΛΗ:Λαμπρός εορτασμός της Πολιούχου της Νεάπολης Αγίας Τριάδας

Κατά την εορτή του Αγίου Πνεύματος, η Νεάπολη εόρτασε, με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, την Πολιούχο της Αγία Τριάδα.

Το απόγευμα της παραμονής, στον πανηγυρίσαντα περικαλλή Ενοριακό Ιερό Ναό, τελέσθηκε ο Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στον οποίο συμμετείχαν πολλοί κληρικοί της ευρύτερης περιοχής. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Νεαπόλεως, αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος, π. Διονύσιος Μιχαλέτος, εκπροσωπώντας τον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Ευστάθιο.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της κωμόπολης, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Βοιών, υπό την διεύθυνση της Αρχιμουσικού, κυρίας Φανής Φερδιανάκη.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας. Στον μεστό νοημάτων και μελίρρυτο λόγο του, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε σε διάλογο που είχε μ’ έναν νέο, ο οποίος βλέποντας την κατάπτωση της κοινωνίας θεώρησε ότι απέτυχε ο Χριστιανισμός. 

Ο Σεβασμιώτατος, αφού επισήμανε στην απάντησή του την σχετικότητα του χρόνου, την ελευθερία που χαρακτηρίζει τον Χριστιανισμό, την ανάγκη για συμμετοχή και προσπάθεια όλων των μελών της Εκκλησίας προς την σωστή κατεύθυνση και τις ανθρώπινες αδυναμίες που δεν θα πρέπει να αλλοιώνουν τη διδασκαλία του Χριστού, προέτρεψε τον νέο να έχει πίστη στον Λόγο του Χριστού και να σταθεί με όλη τη δύναμη της καρδιάς του αρωγός της Εκκλησίας, που αποτελεί Μάνα όλων μας.

Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στους Βατικιώτες να έχουν πάντα τη χάρη του Αγίου Πνεύματος στη ζωή τους.
Αξιοσημείωτη ήταν, τόσο κατά την παραμονή της εορτής όσο και ανήμερα, η συμμετοχή της χορωδίας του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Νεαπόλεως, υπό την διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου εφημερίου π. Γεωργίου Ζωγράφου.









Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.