Header Ads

Header ADS

Οι αυλές στα Κύθηρα (είναι λουλουδάτες)

Κήπος στα Κύθηρα

Μία βόλτα στα Κύθηρα και στις όμορφες αυλές τους σήμερα στο Κηπολόγιο. Με λουλουδάτα φυτά, πρασινάδες και τι άλλο; Πελώριες μπουκαμβίλιες. Γιατί, χωρίς μπουκαμβίλια είναι σα να μην ήρθε ποτέ το καλοκαίρι.

Στα  νησιά οι κήποι είναι πάντα διαφορετικοί. Ο ελεύθερος χώρος συνήθως – σχεδόν πάντα – δεν είναι σκεπασμένος με γρασίδια, καθώς δεν υπάρχει και πολύ νερό για να ποτιστούν και να συντηρηθούν. Λείπουν τα γρασίδια, λείπει και το σκέτο χώμα. Και τη θέση τους παίρνουν το τσιμέντο και οι πολλές και πυκνοτοποθετημένες γλάστρες. Γλάστρες όλων των ειδών και των μεγεθών. Τα φυτά είναι ποικιλία από αυτά που αποκαλώ “τα φυτά του χωριού”. Είναι φυτά που συναντάς κλασσικά σε χωριά, που τα φύτεψαν πριν χρόνια οι νοικοκυρές και θεριεύουν όλο και περισσότερο. Είναι βολβώδη ή εποχιακά που τα έσπειραν κάποτε, και από τότε βγαίνουν μόνα τους την κατάλληλη εποχή.

Ο νησιώτικος κήπος έχει και μια αροκάρια σε μια ακρίτσα του. Η αροκάρια είναι ένα κωνοφόρο δέντρο και μοιάζει με ελατάκι.

 Κήπος στα Κύθηρα

Στα παράθυρα δε λείπουν γλάστρες με βασιλικό, βίνκα και άλλα ανθισμένα φυτάκια. Θέλει λίγη προσοχή όταν πας να ανοίξεις το παντζούρι, βέβαια.

Κήπος στα Κύθηρα Κήπος στα Κύθηρα

Λουλούδια σε διάφορα χρώματα θα βρεις μέσα στις γλάστρες:  ζίνιες, κορέοψις, σελόζια, λειρί του πετεινού, σολάνο, σουρφίνιες, ιβίσκος κτλ κτλ. Ποιο σου άρεσε πιο πολύ;

Κήπος στα Κύθηρα Κήπος στα Κύθηρα Κήπος στα Κύθηρα Κήπος στα Κύθηρα Κήπος στα Κύθηρα Κήπος στα Κύθηρα Κήπος στα Κύθηρα Κήπος στα Κύθηρα Κήπος στα Κύθηρα Κήπος στα Κύθηρα Κήπος στα Κύθηρα Κήπος στα Κύθηρα

Στους τοίχους σκαρφαλώνει η αγαπημένη βίντατζ μπιγκνόνια καπένσια.

Κήπος στα Κύθηρα

Και φυσικά: αυλές, μονοπατάκια, είσοδοι με γλάστρες! Πολλές γλάστρες!

Κήπος στα Κύθηρα Κήπος στα Κύθηρα

Κήπος στα Κύθηρα Κήπος στα Κύθηρα Κήπος στα Κύθηρα Κήπος στα Κύθηρα Κήπος στα Κύθηρα Κήπος στα Κύθηρα

 

Και φυσικά, αυτό που σου υποσχέθηκα από την αρχή: το καλοκαίρι στα νησιά είναι η χαρά της μπουκαμβίλιας!

Κήπος στα Κύθηρα Κήπος στα Κύθηρα Κήπος στα Κύθηρα Κήπος στα Κύθηρα Κήπος στα Κύθηρα Κήπος στα Κύθηρα Κήπος στα Κύθηρα

ΠΗΓΗ .kipologio.gr

2015

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.