Header Ads

Header ADS

Γιάννης Κορωναίος:Μια κηδεία, ένα φέρετρο και μια σφαίρα για τη δημοσιογραφία…

Οι εικόνες αυτές ήταν μια γροθιά στο στομάχι: Ισραηλινοί αστυνομικοί να επιτίθενται και να χτυπούν Παλαιστίνιους οι οποίοι μετέφεραν το φέρετρο με τη σορό της δημοσιογράφου του Al Jazeera, Σιρίν Αμπού Ακλέχ, η οποία είχε πέσει νεκρή σε ώρα εργασίας, χτυπημένη στο κεφάλι από σφαίρα… Για λίγο να «φεύγει» το φέρετρο από τους μεταφορείς του και εκείνοι με δυσκολία να το συγκρατούν ενώ δέχονται κτυπήματα με γκλομπ. Εικόνες που λες, δεν μπορεί να είναι αληθινές…

Η Σιρίν ήταν διακεκριμένη δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, 51 ετών, Παλαιστίνια, Χριστιανή, είχε και αμερικανική υπηκοότητα. Κηδεύτηκε το Σάββατο στην Ιερουσαλήμ -την πόλη όπου μεγάλωσε- έπειτα από λειτουργία σε εκκλησία της παλιάς πόλης.

Σε όλες τις γνωστές θρησκείες υπάρχει ένας σεβασμός στους νεκρούς. Αποτελεί και κριτήριο πολιτισμού. Στην τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη» κυρίαρχο στοιχείο είναι η απότιση τιμής στον νεκρό αδελφό -συνάνθρωπό μας. Η Αντιγόνη προσπαθεί να θάψει τον νεκρό αδελφό της Πολυνείκη, παρά την αντίθετη εντολή του Κρέοντα, βασιλιά της Θήβας, θέτοντας την τιμή των θεών και την αγάπη για τον αδερφό της υπεράνω των νόμων των ανθρώπων.

ΠΗΓΗ cnn.gr

1 σχόλιο:

  1. Αυτους τους ισραηλινούς θέλει να φερει ο δήμαρχος για να έχουμε ( ποιοτικό ) τουρισμό. Μονό μην έρθουν με τα οπλα τους μαζι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.