Header Ads

Header ADS

ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥΣ ¨ΟΣΙΟ ΘΕΟΔΩΡΟ¨


Η Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων χθες 11 και σήμερα Πέμπτη 12 Μαϊου 2022 τίμησε τον Άγιο Προστάτη της Όσιο Θεόδωρο, τον εν Κυθήροις εν ασκήσει διαλάμψαντα, εις την ομώνυμο ιερά Μονή.
Ανοιξιάτικος ο καιρός και ο κόσμος συνέρρευσε στο Ιερό Προσκύνημα από νωρίς σήμερα το πρωί για να προσευχηθεί και να προσκυνήσει τον προστάτη του. Με κατάνυξη και βαθιά συγκίνηση τελέστηκε Αρχιερατικόν Συλλείτουργον προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.Χρυσοστόμου επίσημου καλεσμένου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ Σεραφείμ. Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί κάτοικοι των Κυθήρων, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο Πρόεδρος της επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας κ. Ευάγγελος Βενάρδος, ο Επικεφαλής της Μείζονος μειοψηφίας κ. Νικόλαος Μαγουλάς, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο Nέας Δημοκρατίας Κυθήρων κ. Αντώνιος Μαυρομμάτης,ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυθήρων κ.Γεώργιος Μεγαλοκονόμος,εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος και η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κα.Βάσω Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη.
Στη συνέχεια έλαβε χώρα, όπως κάθε χρόνο η Ιερά λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Οσίου Θεοδώρου στον περίβολο της Ιεράς Μονής, συνοδευόμενη από το πλήθος κόσμου. --------------------------------
Φωτορεπορτάζ
Γιώτα Πολίτη
---------------------------------






















































































1 σχόλιο:

  1. Λίγος κόσμος. Τόσο λίγο δε θυμάμαι ποτέ. Οι παπάδες του νησιού που ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.