Header Ads

Header ADS

ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κύθηρα, 27 Απριλίου 2022


Ενημερώνουμε τους πολίτες των νησιών μας ότι απέχουμε από την σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου των Κυθήρων διαμαρτυρόμενοι για την συνεχή υποβάθμιση του θεσμού και του ρόλου του οργάνου.


Πριν λίγες ημέρες, για μια ακόμα φορά, στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, κλήθηκαν τα μέλη αυτής, δίχως καμία διαλογική συζήτηση, να ψηφίσουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για σοβαρά θέματα και χρηματοδοτήσεις αρκετών χιλιάδων ευρώ.


Σήμερα συγκαλείται το δημοτικό συμβούλιο για να αποφασίσει υπερ η κατά της αντικατάστασης δυο μελών των σχολικών επιτροπών, την κατανομή της ετήσιας χρηματοδότησης στις σχολικές επιτροπές, το πανελλαδικό σχέδιο copy – paste της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και την διαίρεση των κοινοτήτων για την απογραφή των κτηρίων. Μάλιστα το θέμα για τις πυρκαγιές δεν στάλθηκε ποτέ στα email μας και ζητήθηκε να μπουν οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και να το βρουν από την διαύγεια!


Ο εμπαιγμός αυτός και η υποβάθμιση του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να σταματήσει άμεσα. Διότι δεν υποβαθμίζεται μόνο το δημοτικό συμβούλιο αλλά και η δημοκρατική εντολή που δόθηκε από τον Κυθηραικό Λαό πριν από 3 χρόνια σε όλους εμάς.


Δυστυχώς η στάση αυτή είναι πολιτική απόφαση της σημερινής διοίκησης του Δήμου Κυθήρων. Πολύ σύντομα, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, θα κριθεί για αυτό. Θα πρέπει όμως από σήμερα, όλοι οι δημοτικού σύμβουλοι, και αυτοί της πλειοψηφίας, να αντιδράσουν, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλογιστούν την εντολή που τους έδωσε ο λαός των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.


Οι Υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι


Μεγαλοκονομος Στυλιανός, Νικόλαος Μαγουλάς,

Καλλιγερος Ιωάννης, Γεωργιλάς Παρασκευάς, Χρυσαφιτης Νικόλαος

2 σχόλια:

Από το Blogger.