Header Ads

Header ADS

Μαριούπολη: Οι Ρώσοι έριξαν ισχυρή βόμβα σε νοσοκομείο του Azovstal – 300 άνθρωποι κάτω από τα ερείπια

Ο ρωσικός στρατός έριξε μια ισχυρή βόμβα στο νοσοκομείο που βρίσκεται στην περιοχή της χαλυβουργίας Azovstal στην Μαριούπολη, με αποτέλεσμα κάτω από ερείπια να βρίσκονται 300 άνθρωποι μαζί με παιδιά, έγραψε ο Ουκρανός βουλευτής Σεργκέι Ταρούτα από την Μαριούπολη σε ανάρτηση του στο Facebook, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.

«Οι Ρώσοι φασίστες έριξαν μια ισχυρή βόμβα στο νοσοκομείο που βρίσκεται στην περιοχή της χαλυβουργίας Azovstal . Με βάση τις δικές μου πληροφορίες, κάτω από τα ερείπια βρίσκονται περίπου 300 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και παιδιά. Στο τμήμα του νοσοκομείου που δεν καταστράφηκε υπήρχαν τραυματίες υπερασπιστές και κρυβόντουσαν κάτοικοι της Μαριούπολης με παιδιά. Επειδή στην κατεστραμμένη πόλη δεν έχει που να κρυφτείς!!» έγραψε ο Ταρούτα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι σήμερα 19 Απριλίου, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) παρουσίασε συνομιλία που κατέγραψε ενός από τους ρώσους κατακτητές, στην οποία αναφέρεται ότι στο εργοστάσιο του Azovstal θα ρίξουν βόμβες τριών τόνων.

Όπως μετέδωσε το Ukrinform η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, κοινοποίησε συνομιλία στην οποία ρώσος στρατιωτικός ακούγεται να λέει για την εντολή της ηγεσίας να «ισοπεδώσουν» το εργοστάσιο «Azovstal» στην Μαριούπολη.

Οι οδομαχίες συνεχίζονται στη Μαριούπολη

Οι οδομαχίες στη Μαριούπολη, που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις από τις αρχές Μαρτίου, συνεχίζονται ακόμη, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός κυβερνήτης της περιοχής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Μάχες διεξάγοναι στη Μαριούπολη. Πρόκειται για οδομαχίες, όχι μόνο με ελαφρά όπλα αλλά και συγκρούσεις τεθωρακισμένων στους δρόμους της πόλης», είπε ο Πάβλο Κιριλένκο, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντονέτσκ. Οι πληροφορίες αυτές δεν είναι δυνατόν να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές.

Οι ζώνες όπου είναι συγκεντρωμένοι οι Ουκρανοί μαχητές –αρχίζοντας από το αχανές βιομηχανικό συγκρότημα Αζοφστάλ– υφίστανται σφοδρούς βομβαρδισμούς, όμως η άμυνα κρατάει γερά», είπε. «Υπάρχουν ορισμένες συνοικίες όπου οι οδομαχίες συνεχίζονται», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι Ρώσοι τις ελέγχουν».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Ukrinform / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.