Header Ads

Header ADS

Ζαχάροβα: Η Μόσχα θα απαντήσει «καταλλήλως» στην απέλαση των 12 διπλωματών

 

«Άνευ προηγουμένου κίνηση» χαρακτήρισε την απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, προειδοποιώντας για «απάντηση» από τη μεριά του Κρεμλίνου.

«Στις 6 Απριλίου, 12 διπλωμάτες της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη κηρύχθηκαν personae nоn gratae», σημείωσε η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ και πρόσθεσε:

«Πρόκειται για μια πραγματικά άνευ προηγουμένου κίνηση στις ρωσοελληνικές σχέσεις. Επιβεβαιώνει και μόνο πόσο ζήλο επιδεικνύουν οι ελληνικές αρχές στο να ακολουθούν την πορεία αποδόμησης των διμερών μας σχέσεων και της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας. Είναι λυπηρό που αιώνες ιστορικών, πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών θυσιάζονται σε χρόνο μηδέν στο όνομα της ‘διατλαντικής αλληλεγύης’».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία» λέει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, «ότι εκείνοι που προχώρησαν σε αυτή την αβάσιμη απόφαση να εκδιώξουν το προσωπικό από τη χώρα, ήθελαν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ του ελληνικού και ρωσικού λαού. Παρότι έχουν γίνει τα πάντα για να αποδομηθεί τη Ρωσία και να προκληθεί η μέγιστη δυνατή ζημία στις διμερείς μας σχέσεις, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτές οι κινήσεις θα αποτύχουν μακροπρόθεσμα. Η Αθήνα είναι πλήρως υπεύθυνη για αυτή την εχθρική κίνηση. Θα απαντήσουμε καταλλήλως»

Γιατί η Ελλάδα απέλασε τους 12 Ρώσους διπλωμάτες

Η ελληνική κυβέρνηση -όπως άλλωστε αναμενόταν -προχώρησε στην απέλαση 12 στελεχών από τη διπλωματική και προξενική εκπροσώπηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη χώρα μας. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι ουσιαστική, σημαντική, θετική και προφανώς σε πλήρη ταύτιση με τα άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε., του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, και όχι μόνο. Αλλωστε, η Ρωσία είχε και έχει υπερτροφικό αριθμό από αποκαλούμενους «διπλωμάτες» στη χώρα μας, οι οποίοι σε αρκετά σημαντικό ποσοστό είναι κατάσκοποι, που εμπλέκονται σε πολλές αδιαφανείς και ημιδιαφανείς καταστάσεις (κατασκοπεία, υβριδικές ενέργειες, παραπληροφόρηση, αλλοίωση θέσεων, εκτεταμένους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς και όχι μόνο).

1 Περισσότεροι από 330 Ρώσοι διπλωμάτες έχουν απελαθεί από τις ευρωπαϊκές χώρες, από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Οι περισσότερες χώρες επισήμαναν τις παραβιάσεις της Σύμβασης της Βιέννης του 1961, απειλές για την ασφάλεια από ενισχυμένη κατασκοπεία από τους Ρώσους διπλωμάτες, ενώ άλλες τους κήρυξαν personae non gratae, για να δείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη με την Ουκρανία.

Μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο από τα ρωσικά εγκλήματα στην ουκρανική κωμόπολη Μπούκα, που αποτελούν ντροπή για την ανθρωπότητα, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία επιτάχυναν τις διπλωματικές ενέργειές τους κατά της Ρωσίας.

Συνολικά 150 Ρώσοι διπλωμάτες απελάθηκαν μέχρι την 1η Απριλίου, με περισσότερους από 182 αμέσως μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση εικόνων μαζικών θανάτων αμάχων στην Μπούκα. Η Ε.Ε. κήρυξε έναν αριθμό Ρώσων «διπλωματών» που εργάζονται στην έδρα της στις Βρυξέλλες ως personae non gratae, ανακοίνωσε ο Ζοσέπ Μπορέλ.

Η Ιταλία αποφάσισε να απελάσει 30 Ρώσους διπλωμάτες λόγω ανησυχιών για θέματα «εθνικής ασφάλειας», καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας μαίνεται, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο. «

Αυτό το μέτρο, που ελήφθη σε συντονισμό με άλλους Ευρωπαίους και Ατλαντικούς εταίρους, κατέστη αναγκαίο από κίνητρα που σχετίζονται με την εθνική μας ασφάλεια, στο πλαίσιο της τρέχουσας κατάστασης κρίσης που προέρχεται από την αδικαιολόγητη επίθεση της Ουκρανίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία», πρόσθεσε.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπάερμποκ, δήλωσε ότι η χώρα αποφάσισε να απελάσει δεκάδες Ρώσους διπλωμάτες ως απάντηση στα «εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία». Η Γαλλία ανακοίνωσε την απόφασή της να απελάσει «πολλούς Ρώσους διπλωμάτες» ώρες, αφότου ο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ζήτησε νέες κυρώσεις υπό το φως των θηριωδιών που διαπράχθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στην Μπούκα, κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η ενέργεια θα επηρεάσει 35 Ρώσους διπλωμάτες. Η Ισπανία αποφάσισε να απελάσει περίπου 25 Ρώσους διπλωμάτες και προσωπικό της πρεσβείας, δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η απόφαση ελήφθη λόγω των «τρομερών ενεργειών» της Ρωσίας στην Ουκρανία, ιδιαίτερα στις πόλεις Μπούκα και Μαριούπολη, όπου ήρθαν στο φως μαζικές απώλειες αμάχων.

Η Πολωνία απέλασε 45 Ρώσους διπλωμάτες ως ύποπτους για κατασκοπεία, τονίζοντας ότι με πλήρη συνέπεια και αποφασιστικότητα, «διαλύουμε τους πράκτορες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στη χώρα μας». Η Σλοβενία, η Δανία, η Σουηδία, η Λετονία, η Βουλγαρία, η Σλοβακία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Τσεχία, η Βουλγαρία, η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία είναι επίσης μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που απέλασαν Ρώσους διπλωμάτες.

Συνεπώς η απέλαση των «12» από την Ελλάδα είναι σε πλήρη αρμονία και σύγκλιση με τις θέσεις των φίλων και συμμάχων μας. Προσπάθησε μάλιστα να προκαλέσει ρήξη στις σχέσεις μας με τα Σκόπια για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ μέσω διαφόρων «παραγόντων» επιδιώκει να προκαλέσει ρήξη στις σχέσεις μας με τα Τίρανα και το Κόσοβο/Πρίστινα. Αρα, η απόφαση της κυβέρνησης είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τους δυτικούς μας φίλους και συμμάχους.

2. Επί χρόνια στην Ελλάδα οι Ρώσοι διενεργούν απύθμενες κατασκοπευτικές δραστηριότητες και δηλητηριάζουν με fake news την ελληνική κοινή γνώμη. Υπερβαίνουν κατά πολύ τη διπλωματική τους θέση, και μάλιστα λόγω της ενίσχυσης των σχέσεών μας με τους ευρωατλαντικούς παράγοντες «χύνουν πολύ δηλητήριο» εναντίον μας, εκβιάζουν, και ειδικά η Μαρία Ζαχάροβα και γνωστοί Ρώσοι εκκρίνουν χολή προσπαθώντας να υποδαυλίσουν τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Δύση, απειλούν τη Σούδα και την Αλεξανδρούπολη κ.ά.

Χρησιμοποιούν ως φερέφωνα διάφορα ΜΜΕ (κυρίως τηλεοπτικά και περιοδικά), συνδράμουν σε εκπροσώπους, ευφάνταστους μυθοπλάστες των αναθεωρητικών «διεθνών σχέσεων», καθοδηγούν θρησκευτικές και παραθρησκευτικές δραστηριότητες και λατρευτικούς χώρους, με ανιστόρητα, αγεωγράφητα, και ανυπόστατα επιχειρήματα, κατευθύνουν συνωμοσιολόγους και άσχετους περί τα διπλωματικά, παραποιούν την ιστορία μας, ενώ προσπαθούσαν και προσπαθούν να διεισδύσουν στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ειδικά η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών GRU είναι ιδιαίτερα ενεργή, ενώ η Ρωσία είναι η χώρα με τους περισσότερους στρατιωτικούς (φανερούς και μυστικούς) στον τομέα του γραφείου Ακολούθου Αμυνας, συγκριτικά με τους εκπροσώπους όλων των άλλων κρατών και μάλιστα συμμάχων.

3. Η Μόσχα επί χρόνια «εκμεταλλεύεται» πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, ενώ τα υποχείρια της προπαγάνδας τους χρησιμοποιούν πολύ την DISINFORMATION σε όλους τους τομείς. Μάλιστα η Ελλάδα θα πρέπει να επικεντρωθεί πολύ στην αντιμετώπιση της πολυσχιδούς παραπληροφόρησης, να είναι σε επαφή με διεθνή κέντρα για στρατηγικές επικοινωνίες κ.λπ.

Η απέλαση των «12» είναι αναμφίβολα μία θετική εξέλιξη με εθνικό, ευρωπαϊκό, και συμμαχικό πρόσημο, ενώ δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι η Μόσχα είναι η κύρια υπεύθυνη για την καταστροφή του επί χρόνια επιβιώσαντα ιστορικού Ελληνισμού της Αζοφικής στη Μαριούπολη.

Εκτιμάται ότι προσεχώς θα απελαθούν και άλλοι fake-διπλωμάτες που ενεργούν στον εδαφικό μας χώρο σε βάρος της εθνικής και συμμαχικής ασφάλειας, ενώ είναι απαραίτητο να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα της κάθετης μείωσης και αποτροπής στρατιωτικής κατασκοπευτικής δραστηριότητας ως και στην ύπουλη διείσδυση σε ορισμένα ΜΜΕ (μεταξύ των οποίων και ορισμένων περιφερειακών).

Επίσης, συνολική παρακολούθηση των λιμανιών, αεροδρομίων, εισόδου της χώρας, βιομηχανικών μονάδων, κ.ά., όπου υπάρχουν σε εξέλιξη ύπουλες δραστηριότητες διαφόρων κύκλων.

eleftherostypos.gr

1 σχόλιο:

  1. "Δεσμοί αιώνων θυσιάζονται – Θα απαντήσουμε κατάλληλα".
    Ας δουμε λοιπον:

    -1770 Ορλωφικά
    -1798 συμμαχια με τους Τούρκους στα Επτάνησα.
    -1821 Ο τσάρος καταδικάζει την Ελληνική επανάσταση.
    -1878, η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου
    -1905 Βομβαρδίζουν τους Κρήτες επαναστάτες.
    -1920-1922, στο πλευρό του Κεμάλ στην Μικρασία.
    -1930-1944, Οι διώξεις των Ποντίων -1943-1949, ανάμειξη παρότρυνση και παρακίνηση των Ρώσων στον ελληνικό εμφύλιο με αποτέλεσμα ζοφερό για τους Έλληνες.
    Στο σήμερα,
    -κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων στην Τουρκία,
    -πυραυλικά συστήματα S400 στην Τουρκία.
    -αναγνώριση «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου». -Διαρκής αμφισβήτηση της Ελληνικότητας κ της οικουμενικότητας του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.
    -Αναγνώριση δικαιώματος στην μετατροπή της Αγίας του Θεού Σοφίας σε τζαμι.

    Την καλημέρα μου στην όμορφη Ζαχαροβα και τους ανιστορητους απλυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.