A.Ντούγκιν: «Αν μας επιτεθεί το ΝΑΤΟ τότε θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά»
«Ο Β.Πούτιν σπάει την Δυτική μεταμοντέρνα εποχή και την παγκοσμιοποίηση» λέει ο Α.Ντούγκιν
Ο Ντούγκιν σε επισήμανση του δημοσιογράφου Λουίτζι Μασκερόνι ότι «όλοι φοβόμαστε την χρήση ατομικής βόμβας» είπε ότι «όλα εξαρτώνται από τις ΗΠΑ».
Συνέχισε λέγοντας ότι «αν η Ουάσινγκτον περιοριστεί σε κυρώσεις» και έμμεση βοήθεια στο Κίεβο, «τίποτα δε θα συμβεί». Κατέληξε όμως ότι «αν υπάρξει ευθεία επίθεση από το ΝΑΤΟ, τότε η Ρωσία θα απαντήσει με συμμετρικά μέσα. Αν νιώσουμε απειλή στο έδαφός μας, θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα».
Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα ιδιοκτησίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Ντούγκιν ερωτάται γιατί χωρίζει στα βιβλία του τον Πούτιν σε «ηλιακό» και «σεληνιακό».
Ο Ντούγκιν εξηγεί ότι ο «ηλιακός Πούτιν είναι “ο Πούτιν της Μεγάλης Ευρασίας, ο πατριώτης και κυρίαρχος, εκείνος που σπάει την Δυτική μεταμοντέρνα εποχή και την παγκοσμιοποίηση”». Από την άλλη, ο «σεληνιακός» Πούτιν είναι εκείνος «που συμβιβάζεται με τη Δύση, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, το Νταβός και την Ατλαντιστική φιλελεύθερη ελίτ».
Στην επόμενη ερώτηση για το τι είναι ο Πούτιν σήμερα, ο Ντούγκιν απαντά: «Υπερ-ηλιακός»…
Ο Ντούγκιν προσπαθώντας να εξηγήσει πώς βιώνει η Ρωσία τον πόλεμο με την Ουκρανία λέει ότι «ο πληθυσμός υποστηρίζει πλήρως τον Πούτιν. Δεν υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση».
Τονίζει ότι «ο ρωσικός λαός είναι πραγματικά αλληλέγγυος με τον Πρόεδρο. Η κοινή γνώμη εδώ έχει πολύ ξεκάθαρους στόχους του Πούτιν και είναι προετοιμασμένη γιατί κατανοεί ότι η πίεση του ΝΑΤΟ εναντίον των συνόρων μας είναι απαράδεκτη».
«Μένω στο κέντρο της Μόσχας. Δεν υπάρχει κανένας που να διαμαρτύρεται, εκτός από πολύ μικρές ομάδες, ή μεμονωμένα άτομα, και δεν συνδέονται καν μεταξύ τους. Η αντίληψη μιας εσωτερικής διαμαρτυρίας είναι αποτέλεσμα της παραπληροφόρησης των δυτικών ΜΜΕ», πρόσθεσε.
Ο Ρώσος φιλόσοφος τόνισε ότι αυτό που γίνεται στην Ουκρανία δεν είναι εισβολή: «Είναι μια στρατιωτική επιχείρηση». Στηρίζει απόλυτα τον Πούτιν και τους σκοπούς που επικαλείται για την επιχείρηση, την αποναζιστοποίηση της Ουκρανίας, που έχει μια «κυβέρνηση [που] όχι μόνο ανέχτηκε αλλά υποστήριξε νεοναζιστικές ομάδες να δώσουν δύναμη σε μια ουκρανική εθνικιστική ταυτότητα που βασίζεται στο μίσος κατά των Ρώσων».
Ο Ντούγκιν τόνισε η ουκρανική ταυτότητα είναι «τεχνητή», και «δημιουργήθηκε μέσω μιας ιδεολογίας που η Δύση προσποιήθηκε ότι δεν βλέπει επειδή το να μισείς τους Ρώσους είναι πιο σημαντικό από το να μισείς τους Ναζί».
Επιπλέον, ο Ντούγκιν λέει ότι ένας από τους σκοπούς της εισβολής ήταν η «αλλαγή του πολιτικού καθεστώτος στο Κίεβο για να επαναφέρει την Ουκρανία στη ρωσική πολιτική, στρατιωτική και στρατηγική σφαίρα». Τέλος, ο Ντούγκιν λέει ότι «η τρέχουσα στρατιωτική επιχείρηση δεν είναι πόλεμος ενάντια στο ΝΑΤΟ. Αλλά μια επιχείρηση για την υπεράσπιση μιας ζωτικής σημασίας περιοχής ενδιαφέροντος για τη Ρωσία».
Δεν υπάρχουν σχόλια