Header Ads

Header ADS

Πτήσεις τουρκικών UAV 150 ναυτικά μίλια μέσα στο Αιγαίο και στην Αθήνα «δεν ανοίγει μύτη»!



Στο χάρτη μπορείτε να δείτε που βρίσκεται το μικρό νησί Αστακίδα, βόρεια της Κάσου! Πάνω απ΄ αυτό το νησί πέταξε το πρωί τουρκικό UAV και δεν είναι η πρώτη πτήση που γίνεται στην περιοχή. Από την αρχή του χρόνου οι πτήσεις αυτές είναι πλέον …ρουτίνα για τους Τούρκους. 

Χθες βράδυ ένα ακόμη UAV  πέταξε στην περιοχή της Κάσου και μετά κατευθύνθηκε στο βορειοανατολικό Αιγαίο.
Το κακό όμως είναι ότι έχουν γίνει ρουτίνα και για εμάς! Αναφερόμαστε σ΄ όλο το πολιτικό σύστημα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση…
α. Συνολικός αριθμός υπερπτήσεων 2022: 19
β. Υπερπτήσεις από UAV εντός 2022: 7
γ. Συνολικός αριθμός υπερπτήσεων από UAV από τότε που εμφανίστηκαν στο Αιγαίο: 8
Πως είναι δυνατόν να αφήνεται 1 UAV το οποίο απογειώνεται από το αεροδρόμιο DALAMAN (έναντι ΡΟΔΟΥ), να πετά σε απόσταση τουλάχιστον 130-150 ναυτικών μιλίων, δηλαδή να περνά από ΡΟΔΟ-ΚΑΡΠΑΘΟ-ΚΑΣΟ ;Σε άλλες εποχές όταν ο αριθμός των παραβιάσεων γινόταν διψήφιος η κυβέρνηση ερχόταν σε δύσκολη θέση και η αντιπολίτευση ζητούσε εξηγήσεις. Οι εποχές άλλαξαν θα πουν κάποιοι , αλλά νομίζουμε ότι αυτό που ονομάζουμε εθνικό συμφέρον δεν μπορεί να έχει αλλάξει. Τουλάχιστον κανείς δεν μας έχει πει κάτι τέτοιο. Όπως και κανείς από τη σημερινή κυβέρνηση δεν έχει νιώσει την ανάγκη να εξηγήσει για ποιο λόγο είναι τόσο ανεκτική έναντι της τουρκικής επιθετικότητας!
Εντύπωση προκαλεί και ο χλιαρός έλεγχος που ασκεί η αντιπολίτευση στο θέμα της διαχείρισης των ελληνοτουρκικών. Έλεγχος που δεν χρειάζεται να γίνει με φωνές και φασαρία. Θα μπορούσαν όμως να απαιτήσουν οι επικεφαλείς των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για να του θέσουν το εύλογο ερώτημα: τι ακριβώς κάνει για την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα;
Είναι πολύ δύσκολο να απαντήσεις στο ερώτημα που θέτουν κάποιοι πολίτες: γιατί δεν καταρρίπτονται τα UAV των Τούρκων;
Η απάντηση που δίνεται απ  ΄ όσους υποτίθεται έχουν την ευθύνη των αποφάσεων είναι ότι «αποφεύγουμε την κλιμάκωση» και προσθέτουν ότι «αυτό επιδιώκει η Τουρκία». 
Το να πετά ένα τουρκικό UAV σε βάθος 134 ν.μ στο Αιγαίο δεν είναι κλιμάκωση; 
Αν υποθέσουμε ότι το UAV που πέταξε πάνω από την Αστακίδα ποιος θα μπορούσε να κατηγορήσει την Ελλάδα; Θα μας συνιστούσε «ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση» ο γγ του ΝΑΤΟ που δεν γνωρίζει τίποτα για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο; Θα μας «τραβούσαν το αυτί» οι Αμερικανοί που έχουν πάρει από την Ελλάδα ότι ήθελαν και με το παραπάνω; Ή μήπως θα «μας μάλωναν» οι Ευρωπαίοι που κατάντησαν το θέμα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας, ανέκδοτο; 
Ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που όλα αυτά γίνονταν η Ελλάδα έχει απάντηση που δεν μπορεί κανένας να την αγνοήσει: η διαφύλαξη της εθνικής της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας της δίνουν δικαιώματα που νόμιμα μπορεί να εξασκήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.