Header Ads

Header ADS

Economist: Η Ακρόπολη σε λίστα κατεστραμμένων μνημείων λόγω του τσιμέντου

 

Η Ακρόπολη περιλαμβάνεται σε λίστα με  “κατεστραμμένα” μνημεία καθώς συμπεριελήφθη σε κατάλογο μνημείων και ιστορικών κτιρίων που καταστράφηκαν στη διάρκεια της πανδημίας.

Πρόκειται για άρθρο του Economist και ο λόγος που εντάσσει την Ακρόπολη στα μνημεία που καταστράφηκαν δεν είναι άλλος παρά το τσιμέντο που έπεσε!

Κατά τ΄ άλλα μόλις προχθές η υπουργός Πολιτισμού από το βήμα της Βουλής έλεγε πόσο τέλεια είναι όλα και στον Πολιτισμό…

Η τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σίας Αναγνωστοπούλου δήλωσε για το θέμα:

Ακόμα μια διεθνής ”διάκριση” για την καταστροφή της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, απέσπασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυτή τη φορά από τον βρετανικό τύπο. Το Economist κατατάσσει την Ακρόπολη στα μνημεία που «καταστράφηκαν» στην διάρκεια της πανδημίας.

Ανάμεσα στην αλβανική κυβέρνηση που κατέστρεψε το Εθνικό Θέατρο στα Τίρανα για να μετατραπεί σε βιομηχανικό χώρο και το Όσλο που κατέστρεψε μινιμαλιστικό έργο της δεκαετίας του ’60, η Ελλάδα κερδίζει τα πρωτεία για τις αμφίβολες «τσιμεντένιες» παρεμβάσεις στην Ακρόπολη.

 

Η Υπουργός Πολιτισμού είναι υπόλογη στην κοινωνία και στην ιστορία γι αυτή την ανεπανόρθωτη καταστροφή, αλλά και για την στάση βαθιάς απαξίωσης της πολιτικής ευθύνης και λογοδοσίας των πεπραγμένων της, με τραγικές συνέπειες για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Άξιος ο μισθός της λοιπόν, αφού κατάφερε να διασύρει την χώρα και τα ιστορικότερα μνημεία της στη διεθνή κοινότητα!

.militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.