Header Ads

Header ADS

ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ Στ.Χανδακάς: Δράσεις για την υπογεννητικότητα- Στήριξη σε ακριτικές περιοχές

 

Μια χείρα βοηθείας σε οικογένειες που ζούν σε ακριτικές περιοχές, σε μητέρες οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα κύησης η σε ζευγάρια τα οποία χρειάζονται υπηρεσίες θεραπείας υπογονιµότητας.

Ένα ευρύ φάσμα δράσεων αναπτύσσει η ΗOPEgenesis με στόχο την υποστήριξη δυσπρόσιτων περιοχών και επίκεντρο την οικογένεια και τα παιδιά. Όπως αναφέρει στον “Αθήνα 984” ο κ.Στέφανος Χανδακάς η αστική μη  κερδοσκοπική εταιρία ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με αποστολή την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας και τη στήριξη της οικογένειας στην Ελλάδα.

Σημείο αναφοράς οι “υιοθεσίες” ακριτικών περιοχών και απομακρυσμένων νησιών όπου η ΗOPEgenesis καλύπτei τα έξοδα κύησης, τοκετού, μεταφοράς και διαμονής των εγκύων σε συνεργαζόμενα νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα, σημειώνει ο κ.Χανδακάς στην εκπομπή
Μία ημέρα στην Αθήνα” (21/1/2022) και υπογραμμίζει το αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων σε περιοχές με δύσκολη πρόσβαση σε ιατρικές και μαιευτικές υποδομές.

Παράλληλα έχει προσφέρει προγράμματα για θεραπείες υπογονιµότητας σε 28 νησιά και στους Δήμους Ζαγορίου, Αγράφων και Αργιθέας, ενώ συνδράμει στην δημιουργία Κέντρων απασχόλησης παιδιών προσχολικής ηλικίας και βρεφονηπιακοί σταθμοί ,όπως στα Άγραφα και την Πάτμο.

Οι δράσεις δεν αφορούν μόνο νησιωτικές περιοχές αλλά και την ηπειρωτική χώρα από την Λακωνία έως την Φλώρινα ενώ το πρόγραμμα “Αναγέννηση”στοχεύει στην ενίσχυση του γηγενούς σε νησιά όπως τα Αντικυθήρα, η Γαύδος, το Καστελλόριζο και τα Διαπόντια Νησιά (Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι).

Η ΗOPEgenesis συνεργάζεται με ιατρικά κέντρα σε Αθήνα και επαρχία (δημόσια και ιδιωτικά), και η ιατρική της ομάδα αποτελείται από 50 ιατρούς, μαίες και επαγγελματίες υγείας σε 15 περιοχές της Ελλάδας ,ενώ έχει συνεργασία με την Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου, καθώς το Πολεμικό Ναυτικό.

Γ.Απ

athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.