Header Ads

Header ADS

ΠΡΩΗΝ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ κ.ΠΡΟΒΑΤΑΡΗΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ¨NORDLAND¨

Ο πρώην λιμενάρχης Κυθήρων κ.Προβατάρης Κωνσταντίνος και τότε Πρόεδρος της Επιτροπής Ναυαγίων για τα Κύθηρα επικοινώνησε με το σταθμό μας, με αφορμή τις σημερινές δημοσιεύσεις φωτογραφιών από το ναυάγιο του" Nordland"στο Διακόφτι.

Ο κ.Προβατάρης ο οποίος παρά τις τότε τοπικές γνώμες τοπικών φορέων που εισηγούνταν την παραμονή του ναυαγίου σαν τουριστική ατραξιόν,απ' όσα γνωρίζουμε στις ετήσιες εκθέσεις του για το ναυάγιο είχε εισηγηθεί την ανέλκυση και απομάκρυνση του συγκεκριμένου ναυαγιου με οποιοδήποτε τρόπο διότι κατά τη γνώμη του εγκυμονούσαν σοβαρότατοι κίνδυνοι για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας αλλά πολύ περισσότερο για τυχόν διαρροή εγκλωβισμένων πετρελαιοειδών καταλοίπων που θα δημιουργούσαν πιθανή μεγάλη θαλάσσια ρύπανση.

Επιπρόσθετα μας τόνισε ότι παρά την απάντληση των καυσίμων του εν λόγω ναυαγίου ποτέ δεν είναι δυνατή η εκατό τοις εκατό εκκένωση του και πάντα παραμένουν πετρελαιοειδή εγκλωβισμένα.
Αυτά είχε εισηγηθεί τότε ο πολύ έμπειρος ανώτερος αξιωματικός πλοίαρχος Λ/Σ κ.Προβατάρης Κωνσταντίνος .

Και ερχόμαστε στο σήμερα, 21 χρόνια μετά.

Στις σημερινές φωτογραφίες βλέπουμε το ναυάγιο μετά την χθεσινή θαλασσοταραχή να έχει πλαγιάσει στα δεξιά του και να έχει βυθιστεί επικίνδυνα αρκετά πιο κάτω από την αρχική θέση βύθισης.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του αλλά η υποτιθέμενη τουριστική ατραξιόν- ναυάγιο μπορεί να επιφέρει δυσάρεστα αποτελέσματα.
________________________________________________
Αίθουσα Σύνταξης
ADELIN FM ΡΑΔΙΦΩΝΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

________________________________________

1 σχόλιο:

Από το Blogger.