Header Ads

Header ADS

Λαθρέμποροι ναρκωτικών έβαλαν φωτιά στο σκάφος τους που είχε ναρκωτικά αξίας 29 εκατομμυρίων


Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ διέσωσε πέντε άνδρες από το Ιράν όταν οι ίδιοι έβαλαν φωτιά στο σκάφος τους στα ανοικτά των ακτών του ΟΜΑΝ. Ήταν ύποπτοι για λαθρεμπόριο ναρκωτικών

Την Τετάρτη, το Πολεμικό Ναυτικό δημοσίευσε ένα βίντεο εναέριας επιτήρησης που απεικονίζει ένα σκάφος καθώς πλέει στον Κόλπο του Ομάν. Όσοι βρίσκονται στο πλοίο ρίχνουν ένα υγρό, στο αμπάρι του φορτίου.

Στη συνέχεια, εμφανίζεται καπνός, αφού μετά από φωτιά που έβαλαν αυτοί οι οποίοι επέβαιναν στο σκάφος, έχοντας σαν αποτέλεσμα μία τεράστια έκρηξη να το ταρακουνήσει .

Λίγο αργότερα έφτασαν στο σημείο άντρες από το USS Sirocco, οι οποίοι και διέσωσαν τους άνδρες. Εντόπισαν επίσης περισσότερα από 500 κιλά μεθαμφεταμίνης, 1.745 κιλά χασίς και 30 κιλά ηρωίνης.

Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό, τα ναρκωτικά που ανακτήθηκαν ήταν αξίας 14,7 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά ήταν μόλις τα μισά σε σχέση με αυτά που κάηκαν ή βυθίστηκαν.

Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, πέντε Ιρανοί υπήκοοι που διασώθηκαν από το σκάφος τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια παραδόθηκαν στις αρχές στο Ομάν. Ένας ακόμη Ιρανός συνεχίζει να αγνοείται. Το Ιράν αρνήθηκε να αναγνωρίσει το περιστατικό.

Το Ναυτικό των ΗΠΑ και οι συμμαχικές του δυνάμεις είναι επιφορτισμένες με τη διεξαγωγή περιπολιών κατά των ναρκωτικών, μέσω των πλωτών οδών της Μέσης Ανατολής. Οι λαθρέμποροι χρησιμοποιούν σκάφη για να μεταφέρουν ηρωίνη και άλλα ναρκωτικά από το Αφγανιστάν.

nautilia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.