Header Ads

Header ADS

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα Αλίμου (ΦΩΤΟ)


 Άλιμος | Θάνος Θανόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχη, Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Πολύκαρπος Κεντικελένης και ο Εφημέριος του Ναού π. Γεώργιος Τσάμης.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική περικοπή της παραβολής του Καλού Σαμαρείτου.

«Η σημερινή παραβολή μας διδάσκει γιατί ο καλός Σαμαρείτης είναι ο ίδιος ο Χριστός, Αυτός ο οποίος είδε την ανθρώπινη φύση καταρρακωμένη από την αμαρτία, τα πάθη και τις αδυναμίες των ανθρώπων και την γιάτρευσε με την δίκη Του παρέμβαση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σεραφείμ.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: «Ο Χριστός χρησιμοποίησε το πανδοχείο της Εκκλησίας μας. Η Εκκλησία είναι το τέλειο πανδοχείο, που δέχεται όλους τους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να προσεγγίσουν τον Χριστό εν μετάνοια και να λάβουν τα Άγια Μυστήρια της Εκκλησίας».

Στην συνέχεια ο κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στην Τεσσαρακοστή των Χριστουγέννων και στον Άγιο Απόστολο Φίλιππο, τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά και τον Άγιο Κωνσταντίνο τον Υδραίο που σήμερα τιμά η Εκκλησία.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Ποιμενάρχη της Μητρόπολης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και αναφέρθηκε στην αδελφοποίηση των Δήμων Αλίμου και Κυθήρων.

Από την πλευρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ για την παρουσία του και τον λόγο οικοδομής που απηύθυνε προς το εκκλησίασμα, με αφορμή την αδελφοποίηση των δύο Δήμων.

Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο Δήμαρχος Κυθήρων - Αντικυθήρων Ευστράτιος Χαραχαλάκης και Μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η επίσημη τελετή αδελφοποίησης των Δήμων Αλίμου και Κυθήρων.

Συγκεκριμένα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού ο Δήμαρχος Αλίμου και ο Δήμαρχος Κυθήρων συνυπέγραψαν Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης για την εδραίωση και την περαιτέρω ανάπτυξη αδελφικών δεσμών μεταξύ των δύο Δήμων, με την ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και επισκέψεων στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, της κοινωνικής ζωής καθώς και τη διεύρυνση και σε άλλους τομείς των δύο πόλεων.

Τέλος να σημειωθεί ότι στην τελετή απηύθυναν χαιρετισμούς ο ΓΓ Εσωτερικών και Οργάνωσης κ. Μιχάλης I. Σταυριανουδάκης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων, κ. Σεραφείμ, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κα Δήμητρα Νάνου, ο Προέδρος Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η Μυρτιδιώτισσα» κ. Νικόλαος Φατσέας, ο Εκπρόσωπος Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων – Αντικυθήρων και πρώην Γραμματέας Οικοδομικού Συνεταιρισμού Κυθηρίων κ. Ιωάννης Βάρδας, ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύης και ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.