Header Ads

Header ADS

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΩΡΗ ¨ΜΑΧΗ¨ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΗΚΕ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΚΑΣΤΡΙΣΙΑΝΙΚΑ ΚΥΘΗΡΩΝ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ

Η Φωτιά σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς έκαψε πάνω από 100 στρέμματα χαμηλής δασικής βλάστησης σε πολύ δύσβατα σημεία.


¨Με εντολή του Αρχηγού ΠΣ Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη έχει ενεργοποιηθεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε) για την διερεύνηση των αιτιών κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά.¨

Μετά από πολύωρο αγώνα με τις φλόγες, κατασβέστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις αργά το βράδυ η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Αμμούτσες-Καστρισιάνικα.

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή οι επίγειες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων με επικεφαλή τον προιστάμενο του Κλιμακίου κύριο Γιώργο Κισκήρα,η ΕΛ.ΑΣ, Εθελοντές Πυροσβέστες ,ο Δήμαρχος κος Χαρχαλάκης, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κυθήρων με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ.Γιάννη Κατσανεβάκη και αρκετοί πολίτες. 

Στο νησί ακόμη μετέβησαν επίγειες δυνάμεις απο τη Λακωνία με έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου Πορφυρούσα και εναέριες δυνάμεις (δύο CANADAIR και ένα SUPER PUMA) που μετέφερε πεζοπόρο τμήμα.

Οι επίγειες δυνάμεις θα παραμένουν όλη τη νύχτα στο σημείο της πυρκαγιάς αλλά και την αυριανή ημέρα.



ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ
Μεσημέρι Πέμπτης 04 Νοεμβρίου

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ¨ΑΜΜΟΥΤΣΕΣ¨
Φωτιά σε πλήρη εξέλιξη στην περιοχή Αμμούτσες.

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε πριν απο λίγο στην περιοχή Αμμούτσες. Το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων του ΠΚ Κυθήρων, εθελοντές καθώς και η Πολιτική Προστασία επιχειρούν αυτή την ώρα στην περιοχή. Νεότερα σε λίγο.
________________________________
Αίθουσα Σύνταξης


ΕΚΤΑΚΤΟ:ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΦΡΑΤΣΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες εχει εκδηλωθεί και δεύτερη πυρκαγιά στην περιοχή Φρατσίων.

________________________________
Αίθουσα Σύνταξης


Κατασβέστηκε η φωτιά στην περιοχή των Φρατσίων- Mαίνεται η φωτιά στα Καστρισιάνικα
Η επέμβαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων ήταν άμεση με άντρες και οχήματα καθώς και εθελοντές οι οποίοι κατάφεραν να κατασβέσουν την φωτιά στην περιοχή των Φρατσίων. Ωστόσο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή των Καστρισιανίκων εξακολουθεί να μαίνεται.
Η προσπάθεια κατάσβεσης της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
________________________________
Αίθουσα Σύνταξης



ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ¨ΑΜΜΟΥΤΣΕΣ¨ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΔΥΟ CANADAIR
Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε πριν μερικές ώρες στην περιοχή των Καστρισιανίκων και εξακολουθεί να μαίνεται. Η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο και όπως όλα δείχνουν κινείται προς την περιοχή της Παλαιόχωρας. Καταφθάνουν δύο αεροσκάφη Canadair
για την κατάσβεση της φωτιάς ενώ κρίνεται απαραίτητη και η συνδρομή όσων μπορούν να βοηθήσουν για την ενίσχυση των δυνάμεων.
________________________________
Αίθουσα Σύνταξης
______________________________




ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Μετά απο αρκετές ρίψεις των εναέριων μέσων-Canadair που επιχειρούσαν μέχρι και αυτή την ώρα , βελτιώθηκε σημαντικά η εικόνα στα μέτωπα της φωτιάς. Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων του Κλιμακίου Κυθήρων, εθελοντές καθώς και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κυθήρων. Όπως όλα δείχνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο. Εικάζεται ότι πρόκειται για εμπρησμό καθώς οι εστίες εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στις περιοχές Φράτσια ( δύο εστίες) και Καστρισιάνικα (μία εστία). Ωστόσο για τα αίτια και την προέλευση της φωτιάς θα διενεργηθεί έρευνα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
________________________________
Αίθουσα Σύνταξης



ΕΚΤΑΚΤΟ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ - SUPER PUMA ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Με έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ μεταφέρονται για ενίσχυση στο μέτωπο της φωτιάς πυροσβέστες και οχήματα από τους Μολάους και τη Σπάρτη Λακωνίας.

Επίσης ελικόπτερο Super Puma μεταφέρει
εκτάκτως αυτή την ώρα στο νησί πεζοπόρο τμήμα για την κατάσβεση της φωτιάς.

______________________________
Αίθουσα Σύνταξης



ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥ SUPER PUMA ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

Λόγω της αυξημένης ομίχλης στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου,το ελικόπτερο SUPER PUMA προσγειώθηκε στο γήπεδο του Ποταμού Κυθήρων όπου και αποβίβασε πεζοπόρο τμήμα.


______________________________
Αίθουσα Σύνταξης



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ












Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.