Header Ads

Header ADS

Η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχει βρεθεί ποτέ στον Παναμά κατασχέθηκε από πλοίο κοντέινερ!

Ο Παναμάς έγινε μάρτυρας της μεγαλύτερης ποσότητας ναρκωτικών που έχουν βρεθεί ποτέ στην χώρα, στις 30 οκτωβρίου2021. 3.5 τόνοι ναρκωτικών βρέθηκαν σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που κατευθυνόταν σε λιμάνι της Ολλανδίας.

Η κατάσχεση έγινε από στελέχη της Εθνικής Αεροναυτικής Υπηρεσίας του Παναμά (Σενάν) και έγινε σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που είχε αποπλεύσει από την Χιλή με προορισμό την Ολλανδία μέσω του Παναμά στον Ειρηνικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, κατασχέθηκαν συνολικά 3499 συσκευασίες με παράνομες ναρκωτικές ουσίες οι οποίες περιέχονταν σε 100 σακούλες που ήταν κρυμμένες σε εμπορευματοκιβώτια στο πλοίο.

Ο Luis de Gracia, επικεφαλής επίτροπος της δεύτερης περιοχής του Σενάν, σε συνομιλία με τοπικό μέσο ενημέρωσης αποκάλυψε ότι υπήρξαν υποψίες οι οποίες προέκυψαν όταν αντιλήφθηκαν ότι υπήρχαν ατέλειες στο σφράγισμα των εμπορευματοκιβωτίων.

Πρόσθεσε, «Ενεργοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και μετά από έλεγχο επαληθεύθηκαν οι υποψίες σχετικά με την παραποίησης του σφραγίσματος των κοντέινερ. Ο Luis de Gracia επιβεβαίωσε επίσης ότι η ουσία που κατασχέθηκε δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Ο Παναμάς τα τελευταία χρόνια έχει γίνει η κορυφαία επιλογή των εμπόρων ναρκωτικών ως χώρα διέλευσης για τις αγορές της Βόρειας Αμερικής. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας στις 22 Οκτωβρίου, ο Παναμάς είχε κατασχέσει την ποσότητα ρεκόρ των 98,6 τόνων ναρκωτικών μέχρι στιγμής φέτος, έναντι συνολικά 84,87 τόνων ναρκωτικών που κατασχέθηκαν το 2020, κυρίως κοκαΐνη.

Ο υπουργός αποκάλυψε επίσης ότι περισσότεροι από 80 τόνοι ναρκωτικών που κατασχέθηκαν φέτος είχαν φτάσει μέσω θαλάσσης. Πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 27 τόνοι κοκαΐνης κατασχέθηκαν από πλοία κοντέινερ κατά τη διάρκεια του έτους, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη πρακτική της απόκρυψης φορτίων ναρκωτικών σε εμπορευματοκιβώτια. Περισσότερες από 20.262 συσκευασίες κατασχέθηκαν από κοντέινερ σε σύνολο 69.047 συσκευασιών ναρκωτικών που κατασχέθηκαν μέσω διαφορετικών επιχειρήσεων.

e-nautilia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.