Header Ads

Header ADS

KKE:Aξιοποίηση υπόδικου πυρονόμου σε θέση αξιωματικού υπηρεσίας

Τον Ιούλιο του 2020 εξαρθρώθηκε στην Πρέβεζα κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, μέλος του οποίου ήταν και εν ενεργεία πυρονόμος.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου. Ο εισαγγελέας του απήγγειλε κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, προφυλακίστηκε και τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία του.
Το Ιανουάριο του 2021 αποφυλακίστηκε, τον δε Ιούλιο του ίδιου έτους έληξε η διαθεσιμότητά του, αφού παρήλθε ένα (1) έτος από την έναρξή της. Μετά τη λήξη της διαθεσιμότητας επέστρεψε στη θέση του και με διαταγή της υπηρεσίας ο υπόδικος πυρονόμος αναλαμβάνει έκτοτε διάφορες υπεύθυνες θέσεις, ακόμη και αξιωματικός υπηρεσίας.
Η συγκεκριμένη επιλογή του Πυροσβεστικού Σώματος να αξιοποιεί και να εμπιστεύεται έναν υπόδικο για σοβαρά κακουργήματα έχει προκαλέσει το κοινό αίσθημα του λαού της Πρέβεζας, αλλά και των πυροσβεστών της ευρύτερης περιφέρειας στους οποίους ο συγκεκριμένος πυρονόμος είναι γνωστός, λόγω της προηγούμενης θητείας του ως πρόεδρος, αλλά και γενικός γραμματέας της Ένωσής τους. Είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του πυροσβέστη με έναν υπόδικο σε βάρος του οποίου εκκρεμούν πολύ σοβαρές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα αλλά και πειθαρχική δίωξη της υπηρεσίας του.
Όλα αυτά συνιστούν πρόκληση. Η επιλογή του Πυροσβεστικού Σώματος να εμπιστεύεται την ιδιαίτερα υπεύθυνη θέση του αξιωματικού υπηρεσίας σε πυροσβέστη ο οποίος είναι υπόδικος για μια τόσο σοβαρή ποινική υπόθεση, όπως είναι η διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, δημιουργεί πληθώρα ερωτηματικών. Άλλωστε η πολιτική και φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος σε αρκετές περιπτώσεις κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουν εξαντλήσει την αυστηρότητά τους για ελάσσονα ζητήματα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί
--Πως τοποθετείται η κυβέρνηση σχετικά με τα σοβαρά ζητήματα που αναφέρονται παραπάνω;

Οι Βουλευτές
Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.