Header Ads

Header ADS

Αυτές είναι οι νέες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους - Όλα τα μέτρα

Επιστροφή στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει νέα μέτρα - «ανάσες».

Περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης, οι οποίοι πλέον αποκτούν μια νέα αίσθηση κανονικότητας.
Πιο συγκεκριμένα, στους αμιγείς κλειστούς και ανοιχτούς χώρους - αυτούς δηλαδή που είναι μόνο για εμβολιασμένους - θα ισχύουν τα εξής:
Επιστρέφει ο χορός σε μπαρ, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, μπουζούκια, κλαμπ και γαμήλια γλέντια.
Οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να είναι καθιστοί στους εσωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.
Επανέρχεται η μουσική στα μαγαζιά, ακόμα και στις «κόκκινες περιοχές».
Πληρότητα 100% σε όλους τους κλειστούς χώρους (εστίαση, ψυχαγωγία, σινεμά κτλ.) για τους εμβολιασμένους. Δεν θα υπάρχει δηλαδή όριο στα τραπέζια.

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την κατάργηση των μίνι lockdown στις «κόκκινες περιοχές», έπειτα και από σχετική εισήγηση της Επιτροπής.
Η φιλοσοφία των ειδικών είναι ότι στους χώρους που επιτρέπεται να βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι, να ισχύει καθεστώς όσο πιο κοντά γίνεται στην κανονικότητα, όπως ανέφερε το πρωί ο Θάνος Πλεύρης.
Αντίθετα, για τους ανεμβολίαστους και τους μεικτούς χώρους, ο υπουργός Υγείας είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω τιμωρητικά ή πιεστικά μέτρα, αλλά θα παραμείνουν τα ήδη ισχύοντα και μάλιστα θα είναι όσο το δυνατόν πιο απλοποιημένα.
Όπως είπε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, δεν θα υπάρξουν περαιτέρω τιμωρητικά ή πιεστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, αλλά θα παραμείνουν τα ήδη ισχύοντα και μάλιστα θα είναι όσο το δυνατόν πιο απλοποιημένα.

Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους για μεικτούς χώρους

Δεν επιτρέπεται η είσοδος τους στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης.
Δεν θα μπορούν να μπουν στα γήπεδα.
Σε θέατρα, σινεμά, αρχαιολογικούς χώρους και γυμναστήρια θα μπαίνουν με rapid test 48 ωρών.
Εργαστηριακό τεστ απαιτείται και για τους ανεμβολίαστους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα.
Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα πρέπει να πραγματοποιούν ιδιωτικά ένα εργαστηριακό rapid test την εβδομάδα.
Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές έχουν την υποχρέωση να υποβάλλονται σε δύο εργαστηριακά rapid test την εβδομάδα.
Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δύο φορές την εβδομάδα rapid test, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο
sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.