Header Ads

Header ADS

ΣΤΗΝ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ Ο ΝΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ¨Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ¨



Σταύρος Χριστάκος

Σήμερα είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε στην Μονεμβασια τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου , αγαπητό φίλο , Παναγιώτη Νίκα στα πλαίσια παρουσίασης της καμπάνιας « Η Ευρώπη στην περιοχή μου «

Στην εκδήλωση ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία με τον Δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη που έχει φέρει ως αποτέλεσμα πολλά σημαντικά έργα στην περιοχή μας , τα οποία αποτελούσαν στόχο πολλών δεκαετιών .
Από την πλευρά μου , στον χαιρετισμό μου ως εκπροσωπος του Δημάρχου Μονεμβασίας , ευχαρίστησα θερμά τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θοδωρή Βερούτη για το μεγάλη και έμπρακτο ενδιαφέρον τους για την ιστορική Μονεμβασία και για την πληθώρα έργων και δράσεων που υλοποιούνται .
Αναλυτικά τα έργα που υλοποιούνται την τρέχουσα περίοδο
Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ προϋπολογισμού 980.000 € , για την υλοποίηση του έργου έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελετη για την διενέργεια του διαγωνισμού , ο οποίος θα προκηρυχθεί άμεσα κσι το έργο έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης περίπου ένα έτος από σήμερα . Η χρηματοδότηση με 980.000 € είναι εξασφαλισμένη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου .
Για την ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΑΣΤΡΟΥ , έχει ολοκληρωθεί η μελέτη με προϋπολογισμό 100.000 € κσι κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στην Εφορεία Αρχαιοτήτων για έγκριση και στην συνέχεια η περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την εκτέλεση του έργου στο οποίο προβλέπεται απομάκρυνση της ασφάλτου από την Γέφυρα ως το Κάστρο , επίστρωση με δάπεδο με κυβόλιθους και την κατασκευή πεζοδρομίου πλάτους δυο μέτρων προς την πλευρά της θάλασσας χωρίς να στενέψει το οδόστρωμα αφού θα κατασκευαστεί στην προέκταση του δρόμου .
Το έργο ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΝΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ προϋπολογισμού 2.550.000 € , έχει ήδη προκύψει ανάδοχος από τον διαγωνισμό και άμεσα θα γίνει η εγκατάσταση του αναδόχου ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου με την στερέωση των βράχων .
Στην ΜΑΡΙΝΑ Μονεμβασιας η ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ είναι ανάδοχος του έργου συνέχισης της Μαρίνας με την κατασκευή κάθετου προβλήτα εξωτερικά του υπάρχοντος , την κατασκευή χερσαίων εγκαταστάσεων από το κεντρικό αντλιοστάσιο ως την Μαρίνα και την θωράκιση του προσήνεμου μώλου . Ο Προϋπολογισμός του έργου είναι 1.800.000 €
Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ μετά την κατασκευή 1900 μέτρων στην είσοδο της Μονεμβασίας την θερινή περίοδο θα συνεχιστεί απο την βόρεια είσοδο της Μονεμβασιας ως την Γέφυρα , μετά την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής πεζοδρομίων και τοποθέτηση φωτιστικών που έχει δημοπρατηθεί και έχει προκύψει ανάδοχος .
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης , η δημοτική σύμβουλος Μαρία Χαραμή , ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μονεμβασίας Παναγιώτης Γράφος , ο προϊστάμενος της διαχειριστικής αρχής Αντώνης Ψαράκης , εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής καθώς και επαγγελματίες της περιοχής αφού υπήρχε ενημέρωση για την επιχειρηματικότητα .
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίνα Κασιμάτη .





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.