Header Ads

Header ADS

ΣΥΡΙΖΑ:Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες; Εκδημοκρατισμός της Αστυνομίας εδώ και τώρα



Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;

Εκδημοκρατισμός της Αστυνομίας εδώ και τώρα
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά εκφράζει τον πλήρη αποτροπιασμό της για την δολοφονία του 20 χρόνου συμπολίτη μας από δυνάμεις της αστυνομίας το Σάββατο 23/10 στο Πέραμα. Οι αστυνομικοί που καταδίωκαν τον νεαρό άνδρα και αλλά άτομα είχαν, όπως αποδείχθηκε , σαφείς εντολές να παύσουν την καταδίωξη και να μην προβούν σε πυροβολισμούς εναντίον τους. Έπραξαν όμως απολύτως αυθαίρετα, ως αυτόκλητοι τιμωροί , αντίθετα από τις εντολές των ιεραρχικά προϊσταμένων τους.
Αντιμετωπίζοντας σήμερα την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, θα πρέπει να απολογηθούν για τις πράξεις τους και να λογοδοτήσουν στην κοινωνία . πώς άραγε βρέθηκε σε κίνδυνο η ζωή τους, όπως υποστηρίζουν , την στιγμή που άδειασαν κυριολεκτικά τα όπλα τους πάνω στον 20 χρόνο και με 38 σφαίρες αφαίρεσαν την ζωή του, ενώ είχαν εντολές από το σώμα τους να εγκαταλείψουν την καταδίωξη του υπόπτου οχήματος που ο νεαρός από κοινού με αλλά άτομα φέρεται να είχε κλέψει προηγουμένως;
Για άλλη μια φορά ένα περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας έχει θύμα έναν νέο άνθρωπο. Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει τι έκανε ή όχι . Αυτό που πρέπει να αποζητά η κοινωνία είναι ο σεβασμός στο κράτος δικαίου, η ισότητα απέναντι στο νόμο και η πάταξη της αστυνομικής αυθαιρεσίας ως αδιαπραγμάτευτες θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατικής πολιτείας . Γι αυτό και η δίωξη του εγκλήματος γίνεται με βάση το νόμο και όχι με όρους far west. Η απονομή δικαιοσύνης σε ένα δημοκρατικό κράτος δεν πραγματώνεται μέσω του μίσους, της παράβασης καθήκοντος και ακραίας βίας στο βαθμό της αφαίρεσης της ζωής άοπλων πολιτών. Τέτοιες πρακτικές είναι επικίνδυνες για τη δημοκρατία και την ίδια την ασφάλεια των πολιτών . Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της ΝΔ φέρεται να δικαιολογεί και να καλύπτει απολύτως τις πρακτικές αυτές, σπέρνοντας το μίσος στη κοινωνία και καλλιεργώντας κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού .
Η οργάνωση μας έχει ήδη ανοίξει τον διάλογο με την κοινωνία, για τον άμεσο εκδημοκρατισμό της αστυνομίας και των σωμάτων ασφαλείας , και την άμεση αναμόρφωση της εκπαίδευσης των αστυνομικών .
Όχι στις προσλήψεις ειδικών φρουρών χωρίς ουσιαστική εκπαίδευση
Αναδιοργάνωση του προγράμματος σπουδών στις σχολές της αστυνομίας με έμφαση στα μαθήματα κοινωνικών και νομικών σπουδών .
Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Νίκου .

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.