Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ:¨ΠΟΡΤΑ¨ ΑΠΟ ΤΗΝ «Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας» ΣΤΟ “Happy Traveller”

Γράφει ο Παναγιώτης Γιαννιώτης:

Ως γνωστόν αυτές τις ημέρες ο γνωστός παραγωγός και παρουσιαστής Ευτύχης Μπλέτσας βρίσκεται στα Κύθηρα κάνοντας πλάνα προκειμένου να προβάλλει το νησί μας από τη δημοφιλή εκπομπή “Happy Traveller”. Ο Ευτύχης ήρθε προσκεκλημένος του Δήμου Κυθήρων και μάλιστα χωρίς να λάβει καμία αμοιβή!

Ένα από τα πλάνα που του προτείναμε να κάνει, είναι και αυτό της εισόδου του σπηλαίου της Αγίας Σοφίας Μυλοποτάμου, καθώς το σπήλαιο φέτος ήταν κλειστό για το κοινό λόγω covid.
Δεν φανταστήκαμε βέβαια ότι θα σκοντάφταμε πάνω στην περίφημη «Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας», η οποία απαγόρευσε την βιντεοσκόπηση εντός του σπηλαίου, έστω και της εισόδου, καθώς απαιτούνται ειδικές άδειες κλπ. καθώς και χρηματικό αντίτιμο !!!
Αναρωτιέμαι λοιπόν τελικά ποιος είναι ιδιοκτήτης της γης των Κυθήρων, η Εγχώριος?, η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας, η Αρχαιολογική υπηρεσία? η Δασική υπηρεσία ή κάποιος άλλος?.

Λυπάμαι ειλικρινά που το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας του Μυλοποτάμου, το οποίο αποτελεί σημαντικότατο αξιοθέατο του νησιού, θα μείνει έξω από αυτή την τόσο δημοφιλή εκπομπή.

Επίσης λυπάμαι που στο όνομα τις «προστασίας» της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καταστρέφονται καθημερινά δεκάδες εξαιρετικά μνημεία του νησιού, καθώς το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε καλά είναι να απαγορεύουμε, χωρίς όμως έχουμε την δυνατότητα να συντηρούμε και να αναδεικνύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.