Header Ads

Header ADS

Τι θα γίνει με τους Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας – Τι λένε εκκλησιαστικές πηγές

Επιμέλεια: Δημήτρης Βούκιας – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΟΔΟΞΙΑΣ

 Ολοκληρώθηκε  σήμερα το μεσημέρι η πρώτη ημέρα των τακτικών εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την 164η Περίοδο και στο επίκεντρο βρέθηκε η απολογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ ενώ αύριο και τελευταία ημέρα της συνεδρίασης της ΔΙΣ αναμένεται να απολογηθεί και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας κ. Κοσμάς.

Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, η διαδικασία ως εξελίσσεται δεν εφαρμόζει την αυστηρότητα των προβλέψεων του Νόμου 5383/1932  περί εκκλησιαστικών δικαστηρίων, αλλά είναι μια διαδικασία η οποία απλώς προσπαθεί να εκποιήσει το θέμα με ήρεμο τρόπο και να δώσει την δυνατότητα στους δύο Αρχιερείς να κατανοήσουν το λάθος τους, διότι υπερασπιζόμενοι την επιστημονική θεώρηση των Εγγλέζων αστρονόμων του Γκρινγουιτς (Greenwich) και όχι το υπό του Θεού ορισθέν ημερονύκτιο όπως προβλέπεται στο Λιβυτικόν και το οποίο εφαρμόζει η Εκκλησία με τον Εσπερινό και τις ώρες μέχρι την 9η.

Αρα η Εκκλησία που μετέθεσε την ώρα από τις 12 στις 9 το βράδυ δεν έκανε κανένα αδίκημα, ούτε παραβίασε την Πίστη, ούτε προσέβαλε την αλήθεια της Αναστάσεως, καταλήγουν οι ίδιες πηγές

vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.