Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ:ΣΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΤΗΣ Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!


Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Ιουλίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Πελαγίας την μνήμη της Οσίας Πελαγίας της Τηνίας.

Το απόγευμα της Πέμπτης 22 Ιουλίου παραμονή της μεγάλης Εορτής όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, υπό άλλες συνθήκες όμως λόγω των περιοριστικών μέτρων αποφυγής του κορονοιού,τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός  Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος,χοροστατούντος και ιερουργούντος του σεπτού και ΑΞΙΟΥ ποιμενάρχη μας Σεβασμιοτάτου Μητροπολήτου Κυθήρων-Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ και του Ιερού κλήρου παρουσία πολλών πιστών.

Αύριο Παρασκευή 23 Ιουλίου το πρωί θα τελεστεί ο εόρτιος όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος,και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 19:00 η Ιερά Παράκλησης της Οσίας.

Δημοσιεύουμε φωτογραφικό υλικό από τις αποψινές εορταστικές εκδηλώσεις .

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

Θα ακολουθήσει και (video)

ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ.

Η Πελαγία ήταν κόρη του παπά Νικηφόρου Νεγρεπόντη. Η μητέρα της ήταν από τον Τριπόταμο της Τήνου και άνηκε στην οικογένεια Φραγκούλη. Γεννήθηκε το 1752 μ.Χ. στο χωριό Κάμπο της Τήνου και το κοσμικό της όνομα ήταν Λούκια. Από διάφορα έγγραφα φαίνεται ότι είχε ακόμα τρεις αδελφές. Η οικογένειά της διακρινόταν για την αγνή πίστη και την προσήλωση στα θρησκευτικά ιδεώδη.

Λίγα χρόνια μετά τη γέννηση της Λουκίας ο πατέρας της...

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ

Η εύρεση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, έγινε ύστερα από όραμα της Αγίας Πελαγίας.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου 1822μ.Χ. βλέπει στον ύπνο της μία μεγαλοπρεπή κυρία με φωτοστέφανο, η οποία της εξηγεί πόσο υπέφερε θαμμένη τόσα χρόνια κάτω από το χώμα. Της ζήτησε όταν ξημερώσει να επισκεφθεί τον επίτροπο εσωτερικών υποθέσεων της Μονής και να του ανακοινώσει την επιθυμία της να αποκαλυφθεί το ερειπωμένο θαμμένο μέγαρό της στον αγρό του Αντ. Δωξαρά.

Όταν ξύπνησε κατάλαβε ότι η κυρία ήταν η Θεοτόκος και ότι το μέγαρο ήταν προφανώς ο Ναός Της. Της γεννήθηκαν όμως αμφιβολίες για το κατά πόσο μπορεί κάτι τέτοιο να συμβαίνει σε εκείνη την άσημη ταπεινή και το πώς θα έπρεπε να υποφέρει τους χλευασμούς και τις κοροϊδίες του δύσπιστου κόσμου. Έτσι αποφάσισε να μην αναφέρει τίποτα.
































Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.