Header Ads

Header ADS

Σπυριδάκου Θεοδούλη:Εκτός τόπου και χρόνου η επιστολή της Δημοτικής Αρχής για το επικείμενο κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στα Βάτικα!



Εκτός τόπου και χρόνου η επιστολή της Δημοτικής Αρχής για το επικείμενο κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στα Βάτικα!

_____________________________________________________________
Με περιεχόμενο εκτός τόπου και χρόνου είναι η επιστολή που απήυθυνε ο Επικεφαλής του Δήμου Μονεμβασίας προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο του Καταστήματος στη Νεάπολη Βοιών Λακωνίας.
Βασικό επιχείρημά του ήταν οι πρώην (!!) καταθέσεις του Δήμου Μονεμβασίας στο Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στους Μολάους (!!), οι οποίες μάλιστα, έχουν πλέον αρμοδίως μεταφερθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος!! Πρόκειται δηλαδή, για σκεπτικό εκτός πραγματικότητας! Μου θυμίζει μάλιστα, μια αντίστοιχη πρόσφατη περίπτωση, όπου ως επιχείρημα κατά των ανεμογεννητριών χρησιμοποίησε τον Αρχαιολογικό Χώρο του Παυλοπετρίου που ανήκει στον Δήμο Ελαφονήσου! Λες και ο Δήμος Μονεμβασίας είναι «γυμνός» από Αρχαιολογικούς Χώρους!
Στη συνέχεια, θυμήθηκε να αναφέρει και τη μεγάλη απόσταση (50 χιλιόμετρα), που χωρίζει τα Βάτικα από τους Μολάους! Και πιστεύει ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, ο οποίος, το πιθανότερο είναι να μην έχει ιδέα για τη γεωγραφική μορφολογία του Δήμου μας, θα συγκινηθεί και θα αλλάξει γνώμη!
Η επιστολή του μάλιστα, φανερώνει ένδεια της περιοχής μας και μας προσβάλει ανεπανόρθωτα!
Αντί δηλαδή, να κάνει αυστηρή αναφορά στην ανέκαθεν στήριξη του Καταστήματος από τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας των Βατίκων, Αγρότες, Κτηνοτρόφοι, Αλιείς και τόσοι άλλοι άνθρωποι, Φυσικά Πρόσωπα, Επαγγελματίες, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, που ανώνυμα και αθόρυβα συνδιαλέγονται εδώ και δεκαετίες με την πρώην Αγροτική Τράπεζα (νυν Πειραιώς), προτίμησε να παρακαλάει με γνώμονα την ιδιότητά του!
Αντί να δηλώσει στον Δ/ντα Σύμβουλο ότι θα καλέσει όλη την κοινωνία των Βατίκων και εν γένει του Δήμου Μονεμβασίας (περισσότεροι από 15.000 μόνιμοι κάτοικοι), να στραφεί νομίμως εναντίον της Τράπεζας Πειραιώς αν δεν ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφασή του, παρέθεσε τις πρώην καταθέσεις του Δήμου στους Μολάους, λες και είναι δικές του και όχι από τη φορολογία των Δημοτών!
Ξέχασε επίσης να αναφερθεί (εκτός και αν δεν έχει ιδέα), στο γεγονός ότι οι κοινωνία των Βατίκων έχει όλα αυτά τα χρόνια, αναπτύξει σχέσεις αλληλοσεβασμού και ποιοτικής συνεργασίας με τους άριστους εργαζόμενους στο Κατάστημα την Νεάπολης!
Ήδη, εδώ και πολλούς μήνες, ήταν γνωστές οι σχετικές εξελίξεις στον τόπο μας! Δηλαδή, κατάργηση του ΑΤΜ Πειραιώς στον Ασωπό, ΑΤΜ Εθνικής στα Παπαδιάνικα και τώρα το Κατάστημα Πειραιώς στη Νεάπολη! Και η Δημοτική Αρχή θεατής, θυμήθηκε να στείλει επιστολή όταν πλέον έγινε η επίσημη ανακοίνωση!
Ποιοι είναι άραγε οι πραγματικοί λόγοι απομάκρυνσης τραπεζικών δυνατοτήτων από τον Δήμο μας; Έχει ποτέ ο Επικεφαλής του Δήμου, ασχοληθεί να μάθει ή μήπως ήδη γνωρίζει;
Ας αναλογιστεί η Δημοτική Αρχή την πάγια πραγματικότητα, ότι δηλαδή, η παραμονή του Καταστήματος στη Νεάπολη θα ισχυροποιηθεί μόνο με την ίδια ορμή που η Τράπεζα ισχυροποιεί το «κέρδος» της! Καλώ λοιπόν, τον Επικεφαλής του Δήμου, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανακοπεί η αρνητική αυτή εξέλιξη!
Θεοδούλη Σπυριδάκου
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.