Header Ads

Header ADS

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ…ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πριν από λίγο καιρό ένας αρχαιολάτρης Γάλλος ιστορικός είχε δηλώσει χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην χώρα μας ότι οι 300 του Λεωνίδα θα ντρέπονταν πραγματικά αν έβλεπαν την σημερινή κατάσταση των Ελλήνων.

Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια σε διάφορες ραδιοφωνικές ακόμα και τηλεοπτικές εκπομπές, ακούμε πολλούς να αναρωτιούνται γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος που μετά το κίνημα των αγανακτισμένων της πρώτης δεκαετίας του παρόντος αιώνα, έχει «κάτσει» και ανέχεται παθητικά την καταστροφή μέχρι θανάτου της πατρίδας και την παράδοση της Ελλάδας σε ξένα συμφέροντα με αποκορύφωμα τα τελευταία γεγονότα της «φυλάκισης» και του φακελώματος μιας ολόκληρης κοινωνίας με πρόσχημα τον Κορονοϊό από ένα διεφθαρμένο και ανίκανο πολιτικό σύστημα.

Είναι πολλά τα αίτια, αλλά η συνειδητοποίηση αποφεύγεται γιατί η ευθύνη είναι μαζική, αν και όπως λέει η παροιμία : «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι»!

Θα αναφέρουμε κάποια μόνο γιατί το θέμα είναι τόσο τεράστιο και το τόσο σημαντικό, που άπτεται της ίδιας μας της ύπαρξης.

1) Αγωνιστική εξάντληση προγευόμενων προμημονιακών ετών με διαδηλώσεις άνευ ουσιαστικού αντικειμένου, ( Καθημερινές άσκοπες πορείες όπου πενήντα άτομα κλείνουν τους δρόμους για την δημιουργία χάους), με ευθύνη πολιτικών οπορτουνιστών.

2) Καταστροφή της παραγωγής και σαν συνεπεία μαλθακότητα και απώλεια αγωνιστικής διάθεσης.

3) Καταστροφή της παιδείας με εισαγωγή όλων των αρρωστημένων δυτικών προτύπων που νεκρώνουν τα αγωνιστικά αντανακλαστικά.

4) Υπερκατανάλωση και υπερχρέωση που έφερε τον τραπεζιτικό βρόγχο και οδηγεί σε μαζικές εξώσεις..

5) Πλύση εγκέφαλου με ΜΜΕ αποπροσανατολισμού και κατευθυνόμενης «πλαστής» ενημέρωσης. Τελευταία έχουν οργιάσει σπέρνοντας τρομολαγνεία και ασκώντας ψυχολογικό πόλεμο κατά του κόσμου.

6) Εξαγωγή τις τελευταίες δεκαετίες εγκεφάλων και δημιουργικού δυναμικού.

7)) Προδοσία πολιτικών που εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα.

8) Σκανδαλώδη αδράνεια της εκκλησίας που εγκατέλειψε το ποίμνιο.

Αλλά και όλα αυτά δεν έχουν καμία άξια, αν δεν υπάρχει γνώση, ενημέρωση και συνειδητοποίηση καθώς οδηγούμαστε στην «Σφαγή των Αμνών». Το πρόβλημα είναι ποιος θα την κάνει για να κατανοήσουμε ότι η ίδια μας η ζωή είναι σε κίνδυνο γιατί το καράβι βουλιάζει και θα πνιγούμε όλοι.

Ενδιαφερθείτε και ψάξτε πέρα από την κατεστημένη ενημέρωση να βρείτε κάποιες φωτεινές «οάσεις» σε αυτή την προνομιούχο χώρα που τυγχάνει να έχει το μοναδικό «Περιβόλι Παναγίας» αλλά…έχει και «Αρένες Δαιμόνων».

Ως εδώ και μη παρέκει!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.