Header Ads

Header ADS

Στο Κυπαρίσσι Λακωνίας τα γυρίσματα της σειράς “Βαρδιάνος στα σπόρκα” από το έργο του Παπαδιαμάντη

 


Ο γνωστός σκηνοθέτης, Μανούσος Μανουσάκης, ολοκλήρωσε το καστ με τους ηθοποιούς που θα παίξουν στη σειρές «Βαρδιάνος στα Σπόρκα» και «Ποιος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» που βασίζονται σε διηγήματα της Κλασικής Ελληνικής Λογοτεχνίας.

Ο «Βαρδιάνος στα σπόρκα» γυρίζεται στο όμορφο Κυπαρίσσι στον Δήμο Μονεμβασίας.

Ο Βαρδιάνος στα σπόρκα του Αλέξανδρου Παπανδιαμάντη (1893) διηγείται την ιστορία της γρια-Σκεύως, πού μεταμφιέζεται σε άντρα και γίνεται βαρδιάνος (φύλακας) στα σπόρκα (μολυσμένα, επιχόλερα καράβια), προκειμένου να σώσει το γιο της. Ιστορικός πυρήνας του διηγήματος είναι η χολέρα που έπληξε την Ευρώπη το 1865 και τα αυστηρά μέτρα προφύλαξης που έλαβε τότε η ελληνική κυβέρνηση.

Στο ρόλο της κεντρικής ηρωίδας της σειράς θα δούμε τη Ρένια Λουιζίδου η οποία θα υποδυθεί τη Σκεύω. Ένας πολύ ιδιαίτερος ρόλος για τη γνωστή ηθοποιό καθώς θα κληθεί να ενσαρκώσει μια γυναίκα μικρόσωμη, εύσωμη και όχι ευπαρουσίαστη. Το ρόλο του γιου της Σκεύως το Σταύρο έχει ο Γιώργος Σαββίδης, ενώ ως Ρηνιώ (το κορίτσι του Σταύρου) θα δούμε τη Τζένη Καζάκου. Ο Τάκης Βαμβακίδης ως Μπαρμπά Νίκας, ο Παύλος Κουρτίδης ως Καπετάν Κωνσταντής και ο Πέτρος Ξεκούκης ως Χερχερής. Τη μητέρα της Ρηνιώς και σύζυγο του Χερχερή θα υποδυθεί η Μαρία Καβουκίδου.

ΠΗΓΗ report24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.